Звезда херојски играла, али остала без Европе

17.03.2022. 21:12
0
ИЗВОР: Катера

Фудбалери Црвене звезде побиједили су вечерас Ренџерс на свом стадиону у Београду резултатом 2:1, али нису прошли у четвртину финала Лиге Европе, с обзиром да су гости славили у првом мечу резултатом 3:0.

Имала је екипа Дејана Станковића више прилика да постигне још голова против Ренџерса, али није било довољно среће да црвено-бијели прођу даље.

Звезда је повела у 10. минуту меча голом Мирка Иванића, који је овим поготком довео атмосферу на "Рајку Митићу" до усијања и дао наду навијачима да ће се црвено-бијели борити још јаче да стигну заостатак из Глазгова.

И тако је и било касније, борили су се црвено-бијели херојски пред домаћом публиком да постигну још голова. 

Црвено-бијели су одиграли сигурно најдинамичнију, а можда и најквалитетнију утакмицу ове сезоне. Ушли су фантастично у меч, константно подизали ритам, тјерали противника да се често и панично брани.

Шансу да се упишу у стријелце имали су и Александар Катаи и Милан Павков, али срећа их није послужила да лопта поново заврши у Мек Грегоровој мрежи.

Почетком другог дијела утакмице, Ренџерс ипак након убитачне контре стиже до поготка и изједначења захваљујући Рајану Кенту, који се на "Маракани" уписује у стријелце.

Звездина енергија је отприлике се потрошила након примљеног гола, иако су касније покушавали да угрозе гол Мек Грегора, нису успијевали све до 93. минута, када је у надокнади времена срушен Филипо Фалко, те румунски арбитар свира пенал за Звезду.

Пенал је извео најбољи Звездин нападач Ел Фарду Бен који поставља коначних 2:1, али, нажалост, недовољних за даљи пролаз Звезде у четвртину финала.

Иако је до краја меча преостало три минуте, од укупно шест минута судијске надокнаде, нису црвено-бијели могли постићи још два гола да оду на продужетке и покушају нешто више реализовати.

Црвена звезда се након испадања из нокаут фазе Лиге Европе окреће редовним обавезама у домаћем првенству и Купу Србије, гдје им је циљ одбрана дупле круне.

Коментари 0
Повезане вијести
"Црвена звезда" освојила титулу првака "Црвена звезда" освојила титулу првака
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    19h 0m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    18h 31m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    14h 47m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    18h 54m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    10h 42m
    2