Zvornik: Još sedam osoba pozitivno na virus korona

10.06.2020. 15:04
0
IZVOR: SRNA

Pet lica sa područja Zvornika zaraženo je virusom korona, od kojih četvoro iz primarnih kontakata dvojice zaraženih iz Skočića i Lokanja, dok je jedna osoba iz Pilice testirana u respiratornoj ambulanti Higijensko-epidemiološke službe zvorničkog Doma zdravlja, saopštio je danas zvornički Gradski štab za vanredne situacije.

Ukupan broj zaraženih u Zvorniku je sedam, od kojih je troje smješteno u Kovid odjeljenje zvorničke Opšte bolnice, a preostala lica će nakon obavljenog pregleda biti upućena ili u zvorničku bolnicu ili karantin u Domu za učenike u Bijeljini.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja u Zvorniku prikuplja podatke o kontaktima novozaraženih lica i vrši testiranje u Domu zdravlja i ambulanti u mjesnoj zajednici Branjevo.

Komunalna policija grada Zvornik kontroliše izdata rješenja o samoizolaciji na području Zvornika. Lica koja dobiju rješenje dužna su da poštuju sve odredbe izrečene mjere.

Tokom vikenda gradske inspekcije i komunalna policija u saradnji sa Policijskom upravom Zvornik kontrolisaće poštovanje zabrane svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu i radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik podsjeća građane da su i dalje na snazi preventivne mjere držanja obaveznog rastojanja od dva metra i nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Komentari 0
Povezane vijesti
Natočio gorivo na pumpi i pobjegao Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Sudar dva automobila: Poginuo vozač, četvoro povrijeđenih Sudar dva automobila: Poginuo vozač, četvoro povrijeđenih
Najčitanije
  • Vojno vozilo koje je smrskalo "ford" teže i od autobusa
    16h 23m
    2
  • Malim herojima u borbi za život potrebna podrška društva
    17h 36m
    0
  • Danas Sveti Joakim i Ana
    18h 16m
    0
  • Prekid u vodosnabdijevanju u naselju Dobrinja I
    10h 39m
    0
  • Paljani prvaci Balkana u Džiju-džicu
    9h 50m
    0