Зворник: Још седам особа позитивно на вирус корона

10.06.2020. 15:04
0
ИЗВОР: СРНА

Пет лица са подручја Зворника заражено је вирусом корона, од којих четворо из примарних контаката двојице заражених из Скочића и Локања, док је једна особа из Пилице тестирана у респираторној амбуланти Хигијенско-епидемиолошке службе зворничког Дома здравља, саопштио је данас зворнички Градски штаб за ванредне ситуације.

Укупан број заражених у Зворнику је седам, од којих је троје смјештено у Ковид одјељење зворничке Опште болнице, а преостала лица ће након обављеног прегледа бити упућена или у зворничку болницу или карантин у Дому за ученике у Бијељини.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља у Зворнику прикупља податке о контактима новозаражених лица и врши тестирање у Дому здравља и амбуланти у мјесној заједници Брањево.

Комунална полиција града Зворник контролише издата рјешења о самоизолацији на подручју Зворника. Лица која добију рјешење дужна су да поштују све одредбе изречене мјере.

Током викенда градске инспекције и комунална полиција у сарадњи са Полицијском управом Зворник контролисаће поштовање забране свих јавних окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту и радног времена угоститељских објеката.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зворник подсјећа грађане да су и даље на снази превентивне мјере држања обавезног растојања од два метра и ношење заштитне маске у затвореном простору.

Коментари 0
Повезане вијести
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Ухапшен због нарушавања јавног реда и мира Ухапшен због нарушавања јавног реда и мира
Након кафанског сукоба, покушао га убити самострелом Након кафанског сукоба, покушао га убити самострелом
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    14h 56m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    15h 13m
    3
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    9h 53m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    14h 18m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    15h 49m
    5