Лавров: НАТО већ дуже вријеме води хибридни рат против Русије

31.01.2023. 19:33
0
ИЗВОР: srna.rs

НАТО је већ дуже вријеме умијешан у хибридни рат против Русије, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров на конференцији за новинаре послије разговора са египатским министром спољних послова Самехом Шукријем.

- Шта год да причају наши западни партнери, колико год да покушавају да оправдају наоружавање Украјине – укључујући и познате пароле да пут до мира лежи кроз испоруке оружја – сви све схватају. Говоримо о томе да је НАТО умијешан у хибридни рат против Русије прилично дуго - рекао је он.

Према његовим ријечима, Москва предузима неопходне мјере како би спријечила покушаје претварања Украјине у још јачу пријетњу безбједности Русије.

- Наравно, гледамо како се на Западу развијају дискусије о даљем озбиљном наоружавању Украјине, укључујући и слање офанзивног оружја. Наравно, све то видимо и већ предузимамо неопходне мјере како бисмо спријечили даље покушаје да се Украјина претвори у још оштрију пријетњу нашој безбједности - рекао је Лавров.

Он је додао да је циљ мјера да се спријечи кијевски режим у својој политици дискриминације и уништавања права свих оних украјинских грађана и бивших грађана Украјине, који су осјећали да су дио руске историје, културе и традиције.

Лавров је истакао да Русија прати овај процес, а да оружане снаге предузимају све неопходне мјере да спријече остварење планова Запада.

- И они се неће остварити - закључио је Лавров, преноси ТАСС.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 35m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 8m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 34m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 47m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 16m
    3