Лазар Матић најбољи спортиста општине Источно Ново Сарајево (ФОТО)

01.03.2023. 20:30
0
ИЗВОР: katera.news

За најбољег спортисту општине Источно Ново Сарајево у 2022. години изабран је Лазар Матић из Џију-џица клуба „Славија“.

Матић је исказао задовољство због освајања титуле најбољег у овој општини, подсјећајући да је претходне године постао вицепрвак Европе и свијета.

- Осим тих титула, двоструки сам првак Балкана на отвореном првенству, освојио сам Европски куп и освајач сам Јадранске лиге по други пут, екипно, са својим клубом - навео је Матић неке од најзначајнијих успјеха у току прошле године.

Како наводи, тренутно има проблема са повреда, те ће будући планови мало причекати.

Слика

Фото: katera.news

Другопласирани спортиста општине Марина Куртеш из Карате клуба „Славија“ рекла је да је бронзана медаља на Европском првенству најзначајнија за њу.

- Морам признати да сам заиста препоносна на себе, знам колико сам труда уложила, то је круна досадашњег рада – рекла је Куртеш.

Трећепласирани спортиста општине је Вук Дивљан из Џудо клуба „Рандори“.

Слика

Фото: katera.news

Најуспјешнији спортски колектив за 2022. годину је Карате клуб „Славија“.

Признање „Горан Иванковић“, које се традиционално уручује за посебан допринос развоју спорта, додијељено је Славенку Цуровићу из Џудо клуб „Рандори“. Признање за најуспјешнијег спортског радника додијељено је Владимиру Шараби из Кошаркашког клуба „Славија“.

Слика

Фото: katera.news

За најперспективније спортисте у 2022. години изабрани су: Алекса Шеховац, Дуња Јовичић, Стефан Пејичић, Војин Лаловић, Лука Бозало, Aна Шкиљевић, Јована Лаловић, Стефан Шкиљевић, Тамара Кењић, Сергеј Ковачевић, Мирка Голијанин, Никола Икић, Ања Ждрале, Милош Вукајловић, Урош Бојанић, Дуња Пејушић, Лазар Радуловић и Лука Радовић.

Слика

Фото: katera.news

По гранама спорта најуспјешнији су: Матија Шеховац (кошарка), Игор Берибака (рукомет), Гала Кошарац (одбојка), Ана Кењић (атлетика), Ана Џино (карате), Давор Бујак (џиу џица), Николај Радуловић (кик-бокс), Лазар Ждрале (џудо), Срђан Пандуревић (џудо), Момир Ашоња (шах), Исидора Ерић (мачевање), Вук Кубура (скијање), Бојан Малиш (карлинг), те тренер Горан Поповић из Фудбалског клуба „Славија“.

Слика

Фото: katera.news

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао да су спортисти са подручја ове општине у претходној години остварили доста завидних резултата, те да се нада да ће се то и наставити.

- Заиста имамо бриљантне резултате спортиста на међународним такмичењима и то ову вече чини посебном. Доста тога треба заједнички да урадимо и побољшамо стање спорта на подручју општине и града. Иако се издваје велики износ средстава на годишњем нивоу за функционисање спорта, потребно је анимирати и државне институције, али и приватни сектор да се више пажње посвети спорту, како би ови млафи спортисти опет остварили добре резултате – навео је Катић.

Он је додао да општина Источно Ново Сарајево улаже и у спортску инфраструктуру, те да ове године улази у нови пројекат – изградњу базена, прво отвореног, па затим затвореног, који ће, између осталог, служити за рекреативни спорт и тренажне активности спортиста нашег града.

Коментари 0
Повезане вијести
Вечерас избор спортисте општине Источно Ново Сарајево Вечерас избор спортисте општине Источно Ново Сарајево
Марина Kуртеш поново златна Марина Kуртеш поново златна
Марина Куртеш на Европском првенству за каратисте у Тбилисију Марина Куртеш на Европском првенству за каратисте у Тбилисију
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    13h 52m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 6m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    9h 56m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 11m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    7h 54m
    0