Лазић: Могући протести пред Судом БиХ

13.03.2021. 13:35
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић не искључује могућност да чланови ове организације одрже протест испред Суда БиХ у Сарајеву уколико та правосудна институција у другостепеном поступку не осуди бившег припадника Армије РБиХ Адема Костјеревца за силовање трудне Српкиње на подручју Зворника 1992. године.

- За породице погинулих из Републике Српске неприхватљива је и срамна пресуда Суда БиХ, којом је одбачена оптужница против Костјеревца- изјавио је Лазић Срни.

Лазић истиче да ово по ко зна који пут потврђује да Суд БиХ једино суди Србима за ратне злочине и да је политички, а не суд правде.

Суд БиХ изрекао је јуче пресуду којом је одбијена оптужба против бившег припадника такозване Армије РБиХ Адема Костјеревца за силовање трудне Српкиње на подручју Зворника 1992. године.

Адем Костјеревац је оптужен да је као припадник Војне полиције Прве муслиманске бригаде Зворник Армије БиХ у периоду од 18. септембра до 4. октобра 1992. године жену српске националности у селу Бајрићи у најмање два наврата присилио на сексуални однос.

У оптужници је наведено да је жена била трудна и да је силовање узроковало прекид трудноће. Суђење је почело у јулу 2020. године, мјесец дана након што је изручен из САД у БиХ.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Стравични детаљи о смрти затвореника у затвору у Србији Стравични детаљи о смрти затвореника у затвору у Србији
Како је Нејмар спасио Алвеша вишегодишње робије Како је Нејмар спасио Алвеша вишегодишње робије
Парламент усвојио оштрије казне, хемијска и хируршка кастрација педофила Парламент усвојио оштрије казне, хемијска и хируршка кастрација педофила
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 39m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    21h 3m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    16h 32m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    8h 9m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    7h 50m
    0