Љекар суспендован због ставова о корони

29.10.2020. 21:39
0
ИЗВОР: klix.ba

Шеф епидемиолошке службе Завода за јавно здравство ХНК Ердин Алајбеговић суспендован јер након шо је јавно изнио тезу како постоји могућност да је Херцеговина стекла колективни имунитет на вирус корона.

- Ја сам само јавности изнио статистичке резултате, које сам добио и стојим иза тога. Нека неко други покаже да то није тако, јер тест не показује ништа, осим генску секвенцу, тако да можете бити позитивни, а да нисте заражени вирусом корона-  објашњава Алајбеговић.

Истиче како би резултати које је он изнио у јавност у свим демократским земљама били повод за покретања јавне дискусије, а не за суспензију као што се њему догодило.

- Ово је показатељ да живимо у држави гдје нема демократије и гдје не можемо јавно рећи ни питати ништа-  огорчено је казао Алајбеговић за Кликс.

Додаје како је застрашујуће да кризни штабови пласирају јавности информације једносмјерно, без могућности да било ко шта пита или каже.

- Сматрам да је потребно да јавност зна статистичке податке које сам изнио. Ово је требало отворити дискусију и осталих епидемиолога који имају и другачије ставове и резултате, да јавност види ширу слику цијелога стања. Ево сада долази вакцина и нико јавно не говори о томе, хоће ли она бити дјелотворна јер вирус мутира континуирано и ко може рећи да вирус неће мутирати док дође вакцина, тако да она не буде дјелотворна. То је све оно са чим јавност заслужује да буде упозната-  казао је Алајбеговић.

Истиче да је огорчен што је суспендован због тезе о вирусу корона, и сматра да је то порука осталима да своје ставове не износе.

- Добио сам отказ уговора о раду, али сам већ данас добио нови уговор по којем нећу више бити шеф епидемиолошке службе ХНК него доктор, што је лично деградирање. Али има суд и ја се искрено надам да још увијек у овој држави има барем мало правде- поручује Алајбеговић најављујући правну борбу против надлежних.

Коментари 0
Повезане вијести
НБА играчу доживотна суспензија НБА играчу доживотна суспензија
Нова суспензија за Диану Кајмаковић Нова суспензија за Диану Кајмаковић
„FIBA“ доживотно суспендовала српског кошаркаша „FIBA“ доживотно суспендовала српског кошаркаша
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    9h 34m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    10h 49m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    16h 40m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    15h 7m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    16h 59m
    0