Љето у Рогатици – Базени пуни купача (ФОТО)

27.06.2022. 20:14
0
ИЗВОР: 058.ba

Ово је треће љето од како су у Рогатици отворени велики и мали-дјечији базен за купање. Инвенститор од пројектовање до, ове године купљених сунцобрана и лежаљки, је општина из средстава предвиђених за капиталне инвестиције уз трошак од 1,4 милиона марака из властитих извора и кредита са којим се општина задужила.

У овогодишњу трећу сезону за купање у отвореним базенима, захваљујући погодним временским приликама, ушло се чак прије него што је календарски наступило љето.

Томе је претходило генерално чишћење оба базена са фарбањем бојама отпорним на влагу, набавка сунцобрана и лежаљки које се једино издају уз накнаду од 4 марке за употребу па и цијелог дана ако корисник остаје толико на базенима, док су улазак на простор купалишта који је ограђен модерном оградом, купање и коришћење неке од 20 кабина за пресвлачење од којих двије за ратне војне и остале инвалиде, и ове године бесплатно, рекао је начелник општине Милорад Јагодић.

Уз технички дио припрема базена за купање од којих је велики (за одрасле и боље пливаче) са дубином од 1,2 до 1,7 метра величине 30×25 метара са водом која пролази кроз машине за физичко и бактериолошко прочишћавање, обезбјеђен је и одговарајући број обучених спасилаца за „не дај Боже“, а посјетиоцима базена се кроз мини бар-бифе, нуди и нешто за попити и појести уз релативно повољне цијене, додао је Славиша Бојовић, директор општинског Центра за културу и спорт „Раденко Мишевић“ који управља и овим објектом у саставу Спортско-рекреативног центра „9. Јануар“ у коме су још, такорећи под једним кровом, главно и помоћно фудбалско игралиште, те терени за кошарку, одбојку, тенис, једна од најбољих стаза за трке мотоцикала, тартан стаза и друга борилишта за атлетику какве немају ни многа друга већа и економски јача мјеста у регији и шире, наглашава Бојовић.

Што се тиче самих базена за купање, они су ових дана неочекивано добро посјећени од, што се каже, јутра до касног поподнева.

Поред Рогатичана, посебно млађих који листом долазе на освјежење, чести гости су и Сокочани, Паљани, Новогораждани а не мали је број и купача из сусједног Вишеграда који долазе у Рогатицу, а кроз нихово мјесто протичу двије ријеке – велика, зелена, Дрина и „мали“ брзи Рзав.

 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: 058.ba 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
 • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
  15h 38m
  0
 • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
  15h 45m
  3
 • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
  12h 27m
  0
 • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
  7h 5m
  0
 • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
  7h 37m
  0