Љето у Рогатици – Базени пуни купача (ФОТО)

27.06.2022. 20:14
0
ИЗВОР: 058.ba

Ово је треће љето од како су у Рогатици отворени велики и мали-дјечији базен за купање. Инвенститор од пројектовање до, ове године купљених сунцобрана и лежаљки, је општина из средстава предвиђених за капиталне инвестиције уз трошак од 1,4 милиона марака из властитих извора и кредита са којим се општина задужила.

У овогодишњу трећу сезону за купање у отвореним базенима, захваљујући погодним временским приликама, ушло се чак прије него што је календарски наступило љето.

Томе је претходило генерално чишћење оба базена са фарбањем бојама отпорним на влагу, набавка сунцобрана и лежаљки које се једино издају уз накнаду од 4 марке за употребу па и цијелог дана ако корисник остаје толико на базенима, док су улазак на простор купалишта који је ограђен модерном оградом, купање и коришћење неке од 20 кабина за пресвлачење од којих двије за ратне војне и остале инвалиде, и ове године бесплатно, рекао је начелник општине Милорад Јагодић.

Уз технички дио припрема базена за купање од којих је велики (за одрасле и боље пливаче) са дубином од 1,2 до 1,7 метра величине 30×25 метара са водом која пролази кроз машине за физичко и бактериолошко прочишћавање, обезбјеђен је и одговарајући број обучених спасилаца за „не дај Боже“, а посјетиоцима базена се кроз мини бар-бифе, нуди и нешто за попити и појести уз релативно повољне цијене, додао је Славиша Бојовић, директор општинског Центра за културу и спорт „Раденко Мишевић“ који управља и овим објектом у саставу Спортско-рекреативног центра „9. Јануар“ у коме су још, такорећи под једним кровом, главно и помоћно фудбалско игралиште, те терени за кошарку, одбојку, тенис, једна од најбољих стаза за трке мотоцикала, тартан стаза и друга борилишта за атлетику какве немају ни многа друга већа и економски јача мјеста у регији и шире, наглашава Бојовић.

Што се тиче самих базена за купање, они су ових дана неочекивано добро посјећени од, што се каже, јутра до касног поподнева.

Поред Рогатичана, посебно млађих који листом долазе на освјежење, чести гости су и Сокочани, Паљани, Новогораждани а не мали је број и купача из сусједног Вишеграда који долазе у Рогатицу, а кроз нихово мјесто протичу двије ријеке – велика, зелена, Дрина и „мали“ брзи Рзав.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: 058.ba 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Десет савјета за његу биљака током љета Десет савјета за његу биљака током љета
У превртању аутомобила у Рогатици повријеђен сувозач У превртању аутомобила у Рогатици повријеђен сувозач
Ватрогасац из Рогатице нашао новчаник, није се двоумио шта да уради Ватрогасац из Рогатице нашао новчаник, није се двоумио шта да уради
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 54m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 53m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 29m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 50m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 33m
    9