Љевнаић: Љетна сезона неупитна

18.04.2020. 11:49
0
ИЗВОР: Srna

Припреме љетне туристичке сезоне на Јахорини почињу наредне седмице, иако је пријевременим прекидом зимске туристичке сезоне због ситуације изазване вирусом корона, Олимпијски центар "Јахорина" изгубио минимално шест милиона марака, рекао је директор Олимпијског центра Дејан Љевнаић.

-Од почетка кризне ситуације анализирам посљедице и правим стратегију за што бржу економску ревитализацију привреде Републике Српске- рекао је Љевнаић на видео-конференцији одржаној са министром спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташом Кошарцем, министром за трговину и туризам Српске Сузаном Гашић, министром околиша и туризма Федерације БиХ /ФБиХ/ Едитом Ђапо, те представницима организација који имају најзначајнији утицај на туризам у БиХ.

Љевнаић сматра да је епидемиолошка ситуација највише погодила сектор туризма и угоститељства, те да ће посљедице бити евидентне у овим гранама и након епидемије.

Он је изразио забринутост за раднике који губе или ће изгубити посао у наредном периоду у туризму и сматра да је неопходно заштитити их и обезбједити им да и даље могу несметано да раде.

Љевнаић истиче да је неопходно да сви привредници, компаније и менаџери припреме пројекте, студије оправданости, уговоре и све што је потребно како би могли кренути са радовима одмах по укидању ванредног стања.

-Олимпијски центар `Јахорина`, већ од сљедеће седмице креће са припремама љетне сезоне и у плану је постављање нових атракција- нагласио је Љевнаић.

Он је појаснио да ће Јахорина поново прва у овом дијелу Европе имати нове, адреналинске атракције за одрасле и дјецу, те да учеснике "Јахорина Ултра Треил" пројекта очекује новији, побољшан концепт.

Директор Олимпијског центра је истакао да је припремљен и занимљив календар догађаја за љетну сезону.

Љевнаић је захвалио Кошарцу на организацији једног оваквог састанка и на подршци коју пружа туристичким сегментима у БиХ, те изнио увјерење да ће сви заједно успјети да преброде кризу која ће наступити након епидемије изазване вирусом корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    7h 35m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    21h 17m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    20h 45m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    19h 36m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    23h 39m
    0