Љубиша Мајдов: Донијећемо и олимпијску медаљу

06.04.2020. 10:17
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Остало је још само да наш рад крунишемо олимпијском медаљом, а урадићемо и то, поручио је Љубиша Мајдов након што је проглашен за најуспјешнијег тренера Џудо савеза Србије.

Иако су због пандемије вируса корона све спортске активности заустављене, те и саме Олимпијске игре у Токију умјесто овог љета одгођене за 2021, двојац из Источног Сарајева у саставу тренер Љубиша и репрезентативац Србије Немања Мајдов награђени су за досадашње врхунске резултате. На посљедњој сједници Управног одбора Џудо савеза Србије једногласно је усвојена одлука да се најтрофејнији српски стратег прогласи за најуспешнијег тренера у овом олимпијском циклусу.

-Утисак је заиста фантастичан. То је признање за сав наш рад и труд који смо уложили досад. То је најјача награда коју као професионалац могу да доживим. То је признање не само за једну, већ за четири сезоне, што ову награду чини изузетном. Осјећај среће и задовољства можда бих могао да поредим једино с једном ранијом наградом коју ми је додијелила Европска џудо унија, када сам такође приглашен за најбољег тренера- рекао је Љубиша Мајдов.

Резултати које је током протеклих година Немања Мајдов постигао под диригентском палицом оца и тренера Љубише, уписани су златним словима у странице свјетског, европског, а самим тим и српског џудоа. Између осталог, Немања је 2017. године освојио титулу првака на Свјетском првенству, а двије године касније био је бронзани. Да ће Мајдови исписати странице српског и свјетског џудо спорта, могло се наслутити још 2014. године, када је Немања проглашен најбољим младим спортистом Србије.

-Сваки резултат и свака награда обавезују на још бољи рад у период који долази. Тако и ова. Од 2012, када смо почели сарадњу са Џудо савезом Србије, прошла су скор два цијела олимпијска циклуса. Из године у годину дизали смо љествицу, резултати су били све бољи. Године 2017. попели смо се на кров свијета. Ту су и бројне медаље с најјачих свјетских турнира и европска одличја. Сада је остало само да још крунишемо наш рад олимпијском медаљом. И то ћемо урадити, а ова награда је мотив више- рекао је Љубиша Мајдов.

Најтрофејнији џудо стручњак у Србији, региону, али и један од најцјењенијих у Европи наглашава да су постигнути успјеси уједно и плод одличне организације у Џудо савезу Србије.

-Џудисти Србије постижу врхунске резултате од најмлађих  до најискуснијих узрасних категорија, што најбоље осликава ситуацију у Савезу. Треба да наставимо и одржимо тај тренд. Посебно бих захвалио предсједнику Ивану Тодорову, чију безрезервну подршку имамо од самог почетка, као и Миловану Братићу и Драгану Атанасову. Сви раде свој посао врхунски. Ми тренери и такмичари уз њихов ангажман можемо несметано да радимо оно чему смо се посветили. Вјерујем да смо испунили очекивања челника и уједно обећавам нове подвиге у будућности- закључио је Љубиша Мајдов.

Коментари 0
Повезане вијести
„Фамосу“ пехар за најуспјешнији клуб сениорског првенства Републике Српске „Фамосу“ пехар за најуспјешнији клуб сениорског првенства Републике Српске
Џудо клуб Фамос један од најуспјешнијих клубова на државном првенству Џудо клуб Фамос један од најуспјешнијих клубова на државном првенству
Џудо судија из Бањалуке спасао живот младој такмичарки на првенству Балкана Џудо судија из Бањалуке спасао живот младој такмичарки на првенству Балкана
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    9h 3m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    6h 14m
    6
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    22h 0m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    20h 22m
    0
  • У току потрага за несталим Миодрагом Цванићем
    4h 50m
    0