Љубо и Бекрија Сеферовић поново ослобођени оптужби за смрт Џенана Мемића

13.01.2020. 18:36
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Љубо и Бекрија Сеферовић, оптужени за изазивање и прикривање саобраћајне несреће у којој је смртоносне повреде задобио Џенан Мемић, данас су у Кантоналном суду у Сарајеву поново ослобођени оптужби.

Док је Тужилаштво КС доказивало да је Џенан жртва саобраћајне несреће, породица младића вјеровала је да за Џенанову смрт није крив Љубо Сеферовић, већ да је он убијен, преноси Avaz.

У поновљеном поступку тим вјештака из бањалучкој Центра "Зенит" обавио је саобраћајно вјештачење којим су утврдили да нема довољно доказа да се догодио контакт возила и пјешака на начин како је то описано у оптужници.

Вјештак медицинске струке Владо Марковић је, образлажући свој налаз у петак, више пута поновио како су повреде на тијелу Џенана Мемића настале због ударца тупим предметом. Марковић је свједочио како повреде на тијелу убијеног младића нису могле настати као посљедица контакта пјешака и возила.

Љубо Сеферовић је био оптужен да је 8. фебруара 2016. око 22:30 сати управљао комбијем VW T4 улицом Велика алеја, из правца Илиџе у правцу Врела Босне. Стављало му се на терет да је доласком возила наспрам броја 4 и наиласком на пјешаке Алису Мутап и Џенана Мемића скренуо поглед с коловоза на музички уређај у возилу да би промијенио музику и ударио у пјешаке.

Усљед тешких повреда Џенан Мемић је 15. фебруара 2016. године преминуо на Клиници за неурохирургију.

Једини свједок догађаја Алиса Мутап је током поступка тврдила да се не сјећа шта се заправо догодило.

Првом пресудом Сеферовићи су били ослобођени оптужби, али је Врховни суд ФБиХ укинуо ову пресуду и вратио предмет на поновно суђење.

Коментари 0
Повезане вијести
За обљубу малољетне ћерке седам година затвора За обљубу малољетне ћерке седам година затвора
Смањена казна осуђеном за обљубу три дјевојчице Смањена казна осуђеном за обљубу три дјевојчице
Бањалучанки двије године затвора: Сипала помоћнику директора отров у кафу Бањалучанки двије године затвора: Сипала помоћнику директора отров у кафу
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    23h 8m
    0
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    1h 25m
    1
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    23h 15m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    19h 57m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    14h 35m
    0