Лош одзив грађана за Владине ваучере од 100 марака

02.07.2020. 10:32
1
ИЗВОР: capital.ba

За 15 дана колико је отворен позив грађанима Српске да се пријаве, подијељено је 841 ваучера или тек 1,7 одсто од укупно емитованих 50.000 ваучера.

На адресу Министарства трговине и туризма до сад је стигло 940 пријава, док је укупно издато 841 туристички ваучер у вриједности 84.100 КМ, што је непуна два процента од пет милиона марака колико је из Буџета РС одвојено за ову помоћ домаћем туристичком сектору.

За учешће у субвенционисаном кориштењу смјештаја путем туристичких ваучера, кажу у ресорном министарству туризма, одлучује се све већи број угоститеља и туристичких агенција у Српској, због чега очекују да ће бити и више заинтересованих грађана.

-Свакодневно запримамо нове захтјеве како угоститеља, тако и туристичких агенција које желе да се упишу у Евиденцију субјеката код којих се може искористити туристички ваучер. С обзиром да је позив за подношење пријаве за упис у Евиденцију овог органа отворен до 1. новембра 2020. године, а имајући у виду велику заинтересованост грађана за овај вид смјештаја путем туристичких ваучера, очекујемо даље повећање броја угоститеља и туристичких агенција који имају намјеру да учествују у шеми додјеле ваучера- навели су у одговору из Министарства трговине и туризма Републике Српске.

До сада се у Евиденцију угоститеља код којих се може искористити ваучер пријавио 41 угоститељ, који су ставили на располагање укупно 53 објекта, а ту спадају хотели, мотели, хостели, пансиони..

Број туристичких агенција које су одлучиле учествовати у шеми додјеле туристичких ваучера износи 21.

Подсјећамо, туристички ваучер у износу од 100 КМ може се искористити у периоду од 15. јуна до 15. новембра 2020. године само код угоститеља или туристичке агенције који су уписани у Евиденцију.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Građanin 02.07.2020. 15:52
    Pa kako da se iskoriste vaučeri kada treba doplatiti za dvije noći ko da si na zlatiboru
Повезане вијести
Република Српска добила нови Изборни закон Република Српска добила нови Изборни закон
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Почиње нови систем фискализације у Српској Почиње нови систем фискализације у Српској
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 18m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 32m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 22m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 37m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 20m
    0