Лоша саобраћајна култура у источној Херцеговини

22.09.2021. 09:28
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Стање безбједности саобраћаја, за разлику од јавног реда и мира и других параметара, на подручју цијеле источне Херцеговине није задовољавајуће, а ниво саобраћајне културе је испод просјечног нивоа.

Начелник Полицијске управе Требиње истиче да се с тим у вези морају појачати све расположиве мјере како би се стање побољшало.

-Иако је Полицијска управа Требиње провела низ активности на санкционисању возача који се одлучују да за волан сједну под дејством алкохола и опијата, стање није добро, па користим прилику да апелујем на све возаче да чувају и своје и животе других људи, те да не  сједају за волан у алкохолисаном стању- истакао је Лакета.

Он напомиње да ће у наредном периоду бити укључен већи број пресретача на дијелу магистралног пута Требиње – Дубровник, у дијелу који пролази кроз Републику Српску, како би се подигао ниво безбједности саобраћаја и на овој дионици.

-Наша управа ће и даље проводити активности усмјерене на безбједност ученика, с обзиром да је почела школска година и неопходно је обратити пажњу на поштовање саобраћајних прописа у близини школа- додаје Лакета.

У Полицијској управи Требиње додају да је у граду у посљедње вријеме примијетно да велики број власника паса не поштује Закон о јавном реду и миру када је у питању држање и шетња паса, па ће се више пажње обратити на такву појаву и санкционисати је, као и злостављање животиња.

На данашњој конференцији је речено да је у августу ове године евидентирано 20 случајева нарушавања јавног реда и мира, за која је пријављено 36 лица, од којих су осам повратници, а није било малољетника као извршилаца, нити су забиљежени случајеви нарушавања јавног реда и мира са пет или више лица.

У протеклом је мјесецу забиљежено 25 кривичних дјела.

Коментари 0
Повезане вијести
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    10h 25m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    11h 40m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    17h 31m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    15h 58m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    17h 50m
    0