Лучић: У прихватним центрима 70 тражилаца азила

15.06.2020. 09:15
0
ИЗВОР: Srna

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић изјавио је да се у избјегличком прихватном центру Салаковац и реадмисионом центру у Мостару тренутно налази око 70 тражилаца азила и 22 лица која имају статус избјеглице, као и једна особа која је под супсидијарном заштитом.

Лучић је напоменуо да је питање миграната углавном у надлежности Министарства безбједности, али да је Министарство за људска права и избјеглице потписало протокол са Министарством безбједности с циљем смјештаја најугроженијих породица у ове центре.

-Поводом Свјетског дана избјеглица, који се обиљежава 20. јуна, заједно са представницом UNHCR-a у БиХ Луси Гањ планирам да посјетим центар у Мостару да бих се лично увјерио какво је стање на терену- рекао је Лучић за "Глас Српске".

Он је подсјетио да је у току имплементација пројекта CEB2 којим је предвиђено затварање колективних центара и алтернативних смјештаја, а који се спроводи у 45 градова и општина у БиХ.

Према његовим ријечима, планирана је изградња 2.611 стамбених јединица, а средства од 60 милиона евра обезбијеђена су из кредита Развојне банке Савјета Европе.

Коментари 0
Повезане вијести
Милица Боровчанин освојила прво мјесто на конкурсу за најбољи литерарни рад Милица Боровчанин освојила прво мјесто на конкурсу за најбољи литерарни рад
Милош Лучић враћен у притвор, усвојена жалба Тужилаштва БиХ Милош Лучић враћен у притвор, усвојена жалба Тужилаштва БиХ
Министар Лучић упутио оставку, огорчен понашањем Тужилаштва БиХ? Министар Лучић упутио оставку, огорчен понашањем Тужилаштва БиХ?
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    21h 5m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    21h 49m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    11h 25m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    38m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    32m
    0