Lučić: U prihvatnim centrima 70 tražilaca azila

15.06.2020. 09:15
0
IZVOR: Srna

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić izjavio je da se u izbjegličkom prihvatnom centru Salakovac i readmisionom centru u Mostaru trenutno nalazi oko 70 tražilaca azila i 22 lica koja imaju status izbjeglice, kao i jedna osoba koja je pod supsidijarnom zaštitom.

Lučić je napomenuo da je pitanje migranata uglavnom u nadležnosti Ministarstva bezbjednosti, ali da je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice potpisalo protokol sa Ministarstvom bezbjednosti s ciljem smještaja najugroženijih porodica u ove centre.

-Povodom Svjetskog dana izbjeglica, koji se obilježava 20. juna, zajedno sa predstavnicom UNHCR-a u BiH Lusi Ganj planiram da posjetim centar u Mostaru da bih se lično uvjerio kakvo je stanje na terenu- rekao je Lučić za "Glas Srpske".

On je podsjetio da je u toku implementacija projekta CEB2 kojim je predviđeno zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja, a koji se sprovodi u 45 gradova i opština u BiH.

Prema njegovim riječima, planirana je izgradnja 2.611 stambenih jedinica, a sredstva od 60 miliona evra obezbijeđena su iz kredita Razvojne banke Savjeta Evrope.

Komentari 0
Povezane vijesti
Milica Borovčanin osvojila prvo mjesto na konkursu za najbolji literarni rad Milica Borovčanin osvojila prvo mjesto na konkursu za najbolji literarni rad
Miloš Lučić vraćen u pritvor, usvojena žalba Tužilaštva BiH Miloš Lučić vraćen u pritvor, usvojena žalba Tužilaštva BiH
Ministar Lučić uputio ostavku, ogorčen ponašanjem Tužilaštva BiH? Ministar Lučić uputio ostavku, ogorčen ponašanjem Tužilaštva BiH?
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    23h 33m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    21h 35m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    20h 28m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    19h 36m
    1
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    14h 3m
    1