Лука Глигорић ученик генерације Средње школе „28. јуни“

20.05.2024. 17:04
3
ИЗВОР: katera.news

Лука Глигорић је ученик генерације Средње школе „28. јуни".

Како су навели из школе, Лука је рођен 28. 4. 2005. у Источном Сарајеву, а као ученик генерације завршио је Основну школу „Петар Петровић Његош", гдје је биљежио бројне успјехе на школским, општинским и регионалним такмичењима из области математике, физике и информатике.

По завршетку основне школе уписује Средњу школу „28. јуни“ гдје се образује за занимање техничар информационих технологија.

- Важно је нагласити да су посљедње четири године Лукиног школовања богатије за више од двадесет такмичења. Његови остварени успјеси и уложени труд су поново препознати – поручили су из Средње школе „28. јуни".

Током средњошколског образовања Лука наставља да исказује интересовање за науку и учествује на многобројним такмичењима међу којима се истиче пласман на државно такмичење из информатике.

- Освојио је друго мјесто на такмичењу ,,IT CHALLENGE" које се сматра највећим такмичењем младих информатичара у Босни и Херцеговини. У првом разреду средње школе освојио је прво мјесто на школском, а треће на регионалном такмичењу из математике и физике – навели су из школе.

Лука је у другом разреду остварио прво мјесто на школском, друго на регионалном, дванаесто на републичком и двадесет четврто на државном такмичењу из информатике. У истом периоду освајио је и прво мјесто на школском такмичењу из информатике и физике и треће на регионалним такмичењима из поменутих предмета.

У трећем разреду нашао се на првом мјесту школског такмичења из математике, а на регионалном на трећем.

- Са разредом односи побједу на школском такмичењу демократије и пето мјесто на регионалном. На школском такмичењу из информатике био је други, на регионалном први, а на републичком дванаести. У четвртом разреду био је други на школском из математике, а четврти на регионалном такмичењу. Из информатике је био први на школском и први на регионалном, те седми на републичком такмичењу – навели су испјехе младог Луке, додајући да се тренутно припрема за државно такмичење из информатике.

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  Darko 21.05.2024. 17:43
  E da sam ti TATA da se kurcim jedno deset dana!
 • Generic placeholder image
  Sara 21.05.2024. 16:27
  Bravo Luka, svaka čast
 • Generic placeholder image
  Marina 20.05.2024. 19:24
  Bravo Luka
Повезане вијести
Вељко Квргић ученик генерације Основне школе „Јован Дучић“ у Касиндолу Вељко Квргић ученик генерације Основне школе „Јован Дучић“ у Касиндолу
На хуманитарним турнирима прикупљено 2.290 КМ за Милоша На хуманитарним турнирима прикупљено 2.290 КМ за Милоша
Николина Ћоковић ученик генерације Основне школе „Србија“ Николина Ћоковић ученик генерације Основне школе „Србија“
Најчитаније
 • Ухапшен због пуцњаве у Палама
  9h 52m
  0
 • Концерт Жељка Самарџића вечерас у спортској дворани на Тргу Србије
  9h 14m
  1
 • Марија Карађорђевић, српска краљица која заслужује поштовање равно светици
  8h 32m
  2
 • Мошти Свете Текле и Светог Варнаве на челу данашње Спасовданске литије у Источном Новом Сарајеву
  9h 43m
  1
 • Србима на Жучи отета земља у бесцијење
  22h 57m
  0