Лука Глигорић ученик генерације Средње школе „28. јуни“

20.05.2024. 17:04
3
ИЗВОР: katera.news

Лука Глигорић је ученик генерације Средње школе „28. јуни".

Како су навели из школе, Лука је рођен 28. 4. 2005. у Источном Сарајеву, а као ученик генерације завршио је Основну школу „Петар Петровић Његош", гдје је биљежио бројне успјехе на школским, општинским и регионалним такмичењима из области математике, физике и информатике.

По завршетку основне школе уписује Средњу школу „28. јуни“ гдје се образује за занимање техничар информационих технологија.

- Важно је нагласити да су посљедње четири године Лукиног школовања богатије за више од двадесет такмичења. Његови остварени успјеси и уложени труд су поново препознати – поручили су из Средње школе „28. јуни".

Током средњошколског образовања Лука наставља да исказује интересовање за науку и учествује на многобројним такмичењима међу којима се истиче пласман на државно такмичење из информатике.

- Освојио је друго мјесто на такмичењу ,,IT CHALLENGE" које се сматра највећим такмичењем младих информатичара у Босни и Херцеговини. У првом разреду средње школе освојио је прво мјесто на школском, а треће на регионалном такмичењу из математике и физике – навели су из школе.

Лука је у другом разреду остварио прво мјесто на школском, друго на регионалном, дванаесто на републичком и двадесет четврто на државном такмичењу из информатике. У истом периоду освајио је и прво мјесто на школском такмичењу из информатике и физике и треће на регионалним такмичењима из поменутих предмета.

У трећем разреду нашао се на првом мјесту школског такмичења из математике, а на регионалном на трећем.

- Са разредом односи побједу на школском такмичењу демократије и пето мјесто на регионалном. На школском такмичењу из информатике био је други, на регионалном први, а на републичком дванаести. У четвртом разреду био је други на школском из математике, а четврти на регионалном такмичењу. Из информатике је био први на школском и први на регионалном, те седми на републичком такмичењу – навели су испјехе младог Луке, додајући да се тренутно припрема за државно такмичење из информатике.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Darko 21.05.2024. 17:43
    E da sam ti TATA da se kurcim jedno deset dana!
  • Generic placeholder image
    Sara 21.05.2024. 16:27
    Bravo Luka, svaka čast
  • Generic placeholder image
    Marina 20.05.2024. 19:24
    Bravo Luka
Повезане вијести
Марија Пантелић ђак генерације Средњошколског центра „Милорад Влачић“ у Власеници Марија Пантелић ђак генерације Средњошколског центра „Милорад Влачић“ у Власеници
Дјечак Кенан Буљубашић побиједио леукемију па постао ученик генерације Дјечак Кенан Буљубашић побиједио леукемију па постао ученик генерације
Кристина Поповић ученик генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици Кристина Поповић ученик генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 15m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 14m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 50m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 11m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 54m
    9