Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“

20.05.2024. 17:04
3
IZVOR: katera.news

Luka Gligorić je učenik generacije Srednje škole „28. juni".

Kako su naveli iz škole, Luka je rođen 28. 4. 2005. u Istočnom Sarajevu, a kao učenik generacije završio je Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš", gdje je bilježio brojne uspjehe na školskim, opštinskim i regionalnim takmičenjima iz oblasti matematike, fizike i informatike.

Po završetku osnovne škole upisuje Srednju školu „28. juni“ gdje se obrazuje za zanimanje tehničar informacionih tehnologija.

- Važno je naglasiti da su posljednje četiri godine Lukinog školovanja bogatije za više od dvadeset takmičenja. Njegovi ostvareni uspjesi i uloženi trud su ponovo prepoznati – poručili su iz Srednje škole „28. juni".

Tokom srednjoškolskog obrazovanja Luka nastavlja da iskazuje interesovanje za nauku i učestvuje na mnogobrojnim takmičenjima među kojima se ističe plasman na državno takmičenje iz informatike.

- Osvojio je drugo mjesto na takmičenju ,,IT CHALLENGE" koje se smatra najvećim takmičenjem mladih informatičara u Bosni i Hercegovini. U prvom razredu srednje škole osvojio je prvo mjesto na školskom, a treće na regionalnom takmičenju iz matematike i fizike – naveli su iz škole.

Luka je u drugom razredu ostvario prvo mjesto na školskom, drugo na regionalnom, dvanaesto na republičkom i dvadeset četvrto na državnom takmičenju iz informatike. U istom periodu osvajio je i prvo mjesto na školskom takmičenju iz informatike i fizike i treće na regionalnim takmičenjima iz pomenutih predmeta.

U trećem razredu našao se na prvom mjestu školskog takmičenja iz matematike, a na regionalnom na trećem.

- Sa razredom odnosi pobjedu na školskom takmičenju demokratije i peto mjesto na regionalnom. Na školskom takmičenju iz informatike bio je drugi, na regionalnom prvi, a na republičkom dvanaesti. U četvrtom razredu bio je drugi na školskom iz matematike, a četvrti na regionalnom takmičenju. Iz informatike je bio prvi na školskom i prvi na regionalnom, te sedmi na republičkom takmičenju – naveli su ispjehe mladog Luke, dodajući da se trenutno priprema za državno takmičenje iz informatike.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Darko 21.05.2024. 17:43
    E da sam ti TATA da se kurcim jedno deset dana!
  • Generic placeholder image
    Sara 21.05.2024. 16:27
    Bravo Luka, svaka čast
  • Generic placeholder image
    Marina 20.05.2024. 19:24
    Bravo Luka
Povezane vijesti
Marija Pantelić đak generacije Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici Marija Pantelić đak generacije Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici
Dječak Kenan Buljubašić pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije Dječak Kenan Buljubašić pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije
Kristina Popović učenik generacije u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici Kristina Popović učenik generacije u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 47m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 46m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 22m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 43m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 26m
    9