Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“

20.05.2024. 17:04
3
IZVOR: katera.news

Luka Gligorić je učenik generacije Srednje škole „28. juni".

Kako su naveli iz škole, Luka je rođen 28. 4. 2005. u Istočnom Sarajevu, a kao učenik generacije završio je Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš", gdje je bilježio brojne uspjehe na školskim, opštinskim i regionalnim takmičenjima iz oblasti matematike, fizike i informatike.

Po završetku osnovne škole upisuje Srednju školu „28. juni“ gdje se obrazuje za zanimanje tehničar informacionih tehnologija.

- Važno je naglasiti da su posljednje četiri godine Lukinog školovanja bogatije za više od dvadeset takmičenja. Njegovi ostvareni uspjesi i uloženi trud su ponovo prepoznati – poručili su iz Srednje škole „28. juni".

Tokom srednjoškolskog obrazovanja Luka nastavlja da iskazuje interesovanje za nauku i učestvuje na mnogobrojnim takmičenjima među kojima se ističe plasman na državno takmičenje iz informatike.

- Osvojio je drugo mjesto na takmičenju ,,IT CHALLENGE" koje se smatra najvećim takmičenjem mladih informatičara u Bosni i Hercegovini. U prvom razredu srednje škole osvojio je prvo mjesto na školskom, a treće na regionalnom takmičenju iz matematike i fizike – naveli su iz škole.

Luka je u drugom razredu ostvario prvo mjesto na školskom, drugo na regionalnom, dvanaesto na republičkom i dvadeset četvrto na državnom takmičenju iz informatike. U istom periodu osvajio je i prvo mjesto na školskom takmičenju iz informatike i fizike i treće na regionalnim takmičenjima iz pomenutih predmeta.

U trećem razredu našao se na prvom mjestu školskog takmičenja iz matematike, a na regionalnom na trećem.

- Sa razredom odnosi pobjedu na školskom takmičenju demokratije i peto mjesto na regionalnom. Na školskom takmičenju iz informatike bio je drugi, na regionalnom prvi, a na republičkom dvanaesti. U četvrtom razredu bio je drugi na školskom iz matematike, a četvrti na regionalnom takmičenju. Iz informatike je bio prvi na školskom i prvi na regionalnom, te sedmi na republičkom takmičenju – naveli su ispjehe mladog Luke, dodajući da se trenutno priprema za državno takmičenje iz informatike.

Komentari 3
 • Generic placeholder image
  Darko 21.05.2024. 17:43
  E da sam ti TATA da se kurcim jedno deset dana!
 • Generic placeholder image
  Sara 21.05.2024. 16:27
  Bravo Luka, svaka čast
 • Generic placeholder image
  Marina 20.05.2024. 19:24
  Bravo Luka
Povezane vijesti
Marija Pantelić đak generacije Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici Marija Pantelić đak generacije Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici
Dječak Kenan Buljubašić pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije Dječak Kenan Buljubašić pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije
Kristina Popović učenik generacije u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici Kristina Popović učenik generacije u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici
Najčitanije
 • Uspješno izvršen veoma kompleksan vazdušni transport dvomjesečne bebe
  23h 1m
  0
 • Najintrigantnija Srpkinja 19. vijeka: Sarkine “igre prestola” okončao sin raspikuća
  1h 5m
  2
 • Preminulo troje zaraženih Legionelom
  17h 35m
  0
 • CIK kaznio SNSD i DNS zbog preuranjene kampanje
  15h 10m
  0
 • UEFA žestoko kaznila Hrvate!
  15h 45m
  1