Лука Вељовић учествује на турниру "Златна рукавица" у Чачку

18.10.2023. 13:38
1
ИЗВОР: srna.rs

Члан Боксерског клуба "Гласинац" Лука Вељовић, репрезентативац Републике Српске и БиХ, учествује на турниру "Златна рукавица" у Чачку у категорији до 60 килограма и једини je представник из Републике Српске, рекао је Срни тренер овог соколачког клуба Предраг Бартула.

Предстојеће 66. издање "Златне рукавице" окупиће 20 земаља - Азербејџан, Бугарска, БиХ, Обала Слоноваче, Хрватска, Куба, Француска, Мађарска, Ирак, Израел, Сјеверна Македонија, Мали, Црна Гора, Нигерија, Пољска, Румунија, Русија, Сијера Леоне, Словенија и домаћин Србија.

Од данас до суботе, 21. октобра, бориће се 115 боксерки и боксера у елитној сениорској конкуренцији.

- Очекујем добар наступ Вељовића, који ће му помоћи да се припеми за Европско првенство. Сматрам да је стасао у такмичара који може да се носи са свима, јер је прошле године побиједио три првака Србије - изјавио је Бартула.

Бартула је истакао да из БиХ учествују два такмичара на "Златној рукавици" у Чачку, а да ће Вељовићев противник у полуфиналу бити побједник у мечу између такмичара Русије и Француске.

Тренер "Гласинца" је подсјетио да ће Европско првенство бити одржано у Будви од 10. до 20. новембра.

Вељовић је члан Боксерског клуба "Гласинац" од 2014. године, а прошле године је освојио златну медаљу на првенству Републике Српске у Требињу и златну медаљу на сениорском првенству БиХ до 22 године у Вогошћи.

Он је наступао и биљежио успјехе и на екипним такмичењима Премијер лиги БиХ, те регионалној лиги бивше Југославије када је остварио побједу у борби против првака Србије и Словеније, те за сениорску репрезентацију БиХ и узео учешће на Европском првенству до 22 године у Поречу, као и на Медитеранским играма за сениоре у Алжиру.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    soko 18.10.2023. 16:19
    Svaka čast Luka, i đed ti je bio veliki junak...
Повезане вијести
Браћа Лука и Александар Вељовић на Европским првенствима у боксу Браћа Лука и Александар Вељовић на Европским првенствима у боксу
Лука Вељовић у недјељу на профи мечу у Холандији Лука Вељовић у недјељу на профи мечу у Холандији
Лука Вељовић освојио бронзу на "Златној рукавици" у Чачку Лука Вељовић освојио бронзу на "Златној рукавици" у Чачку
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    23h 41m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    9h 14m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    23h 51m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    9h 20m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    9h 18m
    0