Лука Вељовић у недјељу на профи мечу у Холандији

24.11.2023. 15:42
0
ИЗВОР: srna.rs

Боксерски репрезентативац Републике Српске и БиХ Лука Вељовић са Сокоца бориће се у недјељу, 26. новембра, у Холандији у професионалном мечу против Фазила Јуме.

Тренер Боксерског клуба "Гласинац" са Сокоца Предраг Бартула рекао је Срни да је двадесетједногодишњи Вељовић један од најбољих у категорији сениора до 60 килограма у Српској и БиХ.

Бартула је изразио наду да ће Вељовић у мечу у Холандији показати своје квалитете, иако се састаје са седам година старијим боксером који је учестовао и на Олимпијским играма.

- Вељовић је познат као бескомпромисан, храбар, борбен такмичар кога љубитељи борилачких вјештина воле да виде у рингу - рекао је Бартула.

Он је подсјетио да је Вељовић недавно на Европском првенству у Будви изгубио меч на поене од четвороструког првака Европе и такмичење завршио на деветом мјесту, јер му жријеб није био наклоњен.

Бартула је истакао да, осим Луке, у соколачком боксерском клубу тренирају и његова два млађа брата Младен /17/ и Александар /15/, који су показали да имају потенцијал.

Боксерски клуб "Гласинац", чији је Вељовић члан, основан је 2012. године и по броју освојених медаља спада у ред бољих екипа у Републици Српској.

Коментари 0
Повезане вијести
Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО) Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    2h 55m
    0
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    21h 34m
    9
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    22h 6m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    17h 17m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    22h 15m
    0