Лука Ждрале награђен за најбољу пословну идеју

22.06.2022. 14:32
1
ИЗВОР: srna.rs

Апсолвент Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Лука Ждрале добитник је награде за најбољу пословну идеју у оквиру Акцелератор програма, који је у протекла два мјесеца Развојна агенција Републике Српске /РАРС/ спровела у овом граду.

Ждрале је за идеју која се тиче производње хардвера и сфтвера награђен са 5.000 КМ.

Добро Елек са Пала добио је награду од 3.500 КМ за пословну идеју производња млијека и млијечних производа, Ненад Драшковић 2.500 КМ за пројектни/ архитектонски/ студио, Николина Аџић 2.000 КМ за производњу љешник намаза, док је Ивана Даниловић добила неновчану награду за естетско-стоматолошки центар, тако што ће јој годину бити плаћени трошкови рачуноводствених услуга.

Директор РАРС-а Маринко Ђукић рекао је новинарима да је Акцелератор програм спроведен у оквиру Дунавског транснационалног програма који је финансирала ЕУ.

Према његовим ријечима, наставак реализације овог програма омогућила је Влада Републике Српске и ресорно министарство.

- Акцелератор програм спроводимо и са Економским факултетом Пале и градом Источно Сарајево, заједно са општинама у његовом саставу, и то на бази суфинансирања. Град и општине финансирају награде, а РАРС обезбјеђује квалитетне предаваче и остале пратеће трошкове - навео је Ђукић.

Он истиче да је Акцелератор програм у Источном Сарајеву "пустио најдубље коријење" у односу на све остале дијелове Републике Српске.

Наредни Акцелератор програм, десети по реду, биће реализован у Требињу.

Суорганизатор овог пројекта је и Завод за запошљавање Републике Српске.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Зорка 23.06.2022. 00:11
    Еее, могли бисте кога и преварити, ето као Лука имао најбољу идеју, само да Лука није окорјели СНСД-овац. Ко ће коме ко свој своме, тј. црвена банда и ово намјешта.
Повезане вијести
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Премијера документарног филма "Прича поносног пука" Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    21h 32m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    12h 2m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    20h 25m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    11h 43m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    16h 54m
    0