Лукач: Наши људи треба да иду у мировну мисију у Судан

29.05.2021. 14:33
2
ИЗВОР: СРНА

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да је потребно да полицијски службеници оду у мировну мисију УН у Јужни Судан, гдје нема никаквих борбених дејстава, нити опасности по њих, те да ће о томе наредне седмице разговарати са министром безбједности у Савјету министара Селмом Цикотићем.

- Од наших људи са терена имамо информацију да у Судану нема никаквих борбених дејстава нити опасности за наше људе. Било би штета да БиХ изгуби ту мисију у Судану - рекао је Лукач новинарима у Бањалуци након пријема за полицијске службенике који су се недавно вратили из мировних мисија УН у Јужном Судану, Конгу, Гвинеји Бисао и са Кипра.

Лукач је рекао да ће са Цикотићем разговарати о проналаску најбољег рјешења у вези са упућивањем полицијских службеника из БиХ у ту мировну мисију УН.

Инспектор Маја Гачић из Полицијске станице Теслић, која се недавно вратила из мировне мисије УН у Јужном Судану, рекла је новинарима да је безбједносна ситуација у тој земљи добра.

Гачићева, која је два пута боравила у мировној мисији у овој земљи, каже да Јужни Судан више није у рату, јер су оформили своју владу, а више не постоје ни кампови за заштиту цивила, те мисија УН функционише на најбољи могући начин.

Она је рекла да је у мисији током рата у Јужном Судану спасено 500.000 цивила.

Полицијски службеник Полицијске управе Бањалука Зоран Ћетковић, који се вратио из мировне мисије из Гвинеје Бисао, каже да је радио на борби против трговине дрогом и организованог криминалитета.

Он је рекао да су у 2019. години постигнути изванредни резултати о да је одузето више од 2,6 тона кокаина који је долазио из Латинске Америке.

Пријему је присуствовао и директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Quintus 29.05.2021. 19:05
    "naši" prvo trebaju da osiguraju mir na području balkana....pa tek onda da se "bahću" drugima...al kad tebi neko plati da pošalješ i ovo malo što imamo u Sudan čak...i ti vidiš "profit" u tome....jasan si
  • Generic placeholder image
    Pale 29.05.2021. 16:40
    Srecan ti put
Повезане вијести
Драган Лукач осуђен на затворску казну због шамара Драшку Станивуковићу Драган Лукач осуђен на затворску казну због шамара Драшку Станивуковићу
Додатних 286 камера за видео-надзор у Источном Сарајеву Додатних 286 камера за видео-надзор у Источном Сарајеву
Лукач најавио претрес у властитим редовима Лукач најавио претрес у властитим редовима
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    23h 12m
    10
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    14h 7m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    12h 56m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    23h 18m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    15h 33m
    0