Лукач путника у хеликоптеру осигурава на четвртину милиона КМ

02.04.2021. 20:47
0
ИЗВОР: capital.ba

Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске тражи осигуравајућу кућу којој је спремно да на годишњем нивоу плати 46.800 КМ за осигурање хеликоптера, посаде и путника.

Осигурање треба да обухвата обавезно осигурање ваздухоплова од одговорности за штету проузроковану трећим лицима и осигурање лица од посљедица несретног случаја при управљању и вожњи хеликоптером (чланови посаде и путници).

Хеликоптер за који је неопходно осигурање је нови Ансат који у Српску треба ове године да стигне из Русије. Осигурање треба да покрива подручје БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске.

Сума осигурања за трећа лица износи седам милиона "SDR" (Special Drawing Rights) или 16,4 милиона марака, док сума осигурања за путнике износи 250.000" SDR" или 588.747 КМ по једном лицу.

Слика

Фото: Capital.ba

- Услуга осигурања за један хеликоптер, чланове посаде и путнике за вријеме управљања и вожње летјелице обухвата осигурање два члана посаде и седам путника“, наведено је у тендеру МУП-а.

Сума осигурања за једног путника или члана посаде за смрт усљед незгоде износи 100.000 СДР или 235.499 КМ, док сума осигурања за трајни инвалидидтет износи 250.000 "SDR" или 588.747 КМ.

Све осигуравајуће куће заинтересоване за осигурање, понуду МУП-у могу да поднесу до 9. априла.

Capital“ је објавио да је Влада Републике Српске дала недавно сагласност да МУП потроши шест милиона марака за хеликоптер, радаре и оклопна возила “Деспот”.

У Републику Српску је крајем прошле године стигао први од три хеликоптера које је МУП купио у Русији.

Први хеликоптер требало је да стигне у септембру 2020. године, али је испорука каснила због пандемије. Други хеликоптер би требало да буде испоручен до маја 2021, а трећи у јануару 2022. године.

- Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, испорука другог хеликоптера се очекује у току ове године - навели су у МУП-у.

Коментари 0
Повезане вијести
Драган Лукач осуђен на затворску казну због шамара Драшку Станивуковићу Драган Лукач осуђен на затворску казну због шамара Драшку Станивуковићу
Осигуравајућа друштва из Српске клијентима исплатила 33,4 милиона накнаде штете Осигуравајућа друштва из Српске клијентима исплатила 33,4 милиона накнаде штете
Додатних 286 камера за видео-надзор у Источном Сарајеву Додатних 286 камера за видео-надзор у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    23h 7m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    22h 47m
    1
  • Одата почаст српским борцима палим на Јасику
    20h 56m
    4
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    17h 59m
    2
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    2h 45m
    0