Лукић, Кнежевић: Са очима упртим у симбол нашег идентитета, морамо очувати Републику Српску!

15.09.2022. 15:44
1
ИЗВОР: katera.news

Професор Радомир Лукић, носилац листе Народна партија Српске - Дарко Бањац - ПУС - Прва СДС и Немања Кнежевић, предсједник ОО НПС Пале и кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске у Изборној јединици 8, поводом 15. септембра - Дана српског јединства, слободе и националне заставе, истакли су да Српску и заставу нико не може да нам одузме.

- Под нашом тробојком смо се радовали и туговали, побјеђивали и губили, падали и дизали се, њоме казивали да постојимо као нација и под њом се обједињавали, окупљали и уједињавали увијек када је било тешко. Под њом смо пружали руку другима за пријатељство и сарадњу. Њоме смо изражавали своју националну слободу и њоме  је бранили и њоме се храбрили. Чували смо је и када је било најтеже и подизали је да кажемо да постојимо као Срби, самосвојна и слободна нација - истакли су Лукић и Кнежевић.

Како су истакли, тако ће да буде увијек.

- За све Србе ма гдје да се налазе, тако ће да буде увијек. Са очима упртим у симбол нашег идентитета, ми морамо да постигнемо нужан степен политичког јединства о најкрупнијем данашњем питању за нас: очувању Републике Српске! Нико нам је није створио, ми смо је сами створили и нико не може да нам је одузме ако ми то не желимо. А ми то НЕ ЖЕЛИМО - закључили су они.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Кнежевић: Подстицаји треба да иду у руке правих домаћина, а не политички подобних Кнежевић: Подстицаји треба да иду у руке правих домаћина, а не политички подобних
Кнежевић: Они који су заслужни за стварање Републике Српске данас таворе на дну егзистенцијалне љествице Кнежевић: Они који су заслужни за стварање Републике Српске данас таворе на дну егзистенци...
Кнежевић: Иза сваке обећане ријечи, стаћу образом Кнежевић: Иза сваке обећане ријечи, стаћу образом
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 57m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    23h 1m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    19h 54m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    13h 45m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    21h 51m
    0