Lukić, Knežević: Sa očima uprtim u simbol našeg identiteta, moramo očuvati Republiku Srpsku!

15.09.2022. 15:44
1
IZVOR: katera.news

Profesor Radomir Lukić, nosilac liste Narodna partija Srpske - Darko Banjac - PUS - Prva SDS i Nemanja Knežević, predsjednik OO NPS Pale i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Izbornoj jedinici 8, povodom 15. septembra - Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, istakli su da Srpsku i zastavu niko ne može da nam oduzme.

- Pod našom trobojkom smo se radovali i tugovali, pobjeđivali i gubili, padali i dizali se, njome kazivali da postojimo kao nacija i pod njom se objedinjavali, okupljali i ujedinjavali uvijek kada je bilo teško. Pod njom smo pružali ruku drugima za prijateljstvo i saradnju. Njome smo izražavali svoju nacionalnu slobodu i njome  je branili i njome se hrabrili. Čuvali smo je i kada je bilo najteže i podizali je da kažemo da postojimo kao Srbi, samosvojna i slobodna nacija - istakli su Lukić i Knežević.

Kako su istakli, tako će da bude uvijek.

- Za sve Srbe ma gdje da se nalaze, tako će da bude uvijek. Sa očima uprtim u simbol našeg identiteta, mi moramo da postignemo nužan stepen političkog jedinstva o najkrupnijem današnjem pitanju za nas: očuvanju Republike Srpske! Niko nam je nije stvorio, mi smo je sami stvorili i niko ne može da nam je oduzme ako mi to ne želimo. A mi to NE ŽELIMO - zaključili su oni.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Knežević: Podsticaji treba da idu u ruke pravih domaćina, a ne politički podobnih Knežević: Podsticaji treba da idu u ruke pravih domaćina, a ne politički podobnih
Knežević: Oni koji su zaslužni za stvaranje Republike Srpske danas tavore na dnu egzistencijalne ljestvice Knežević: Oni koji su zaslužni za stvaranje Republike Srpske danas tavore na dnu egzistenci...
Knežević: Iza svake obećane riječi, staću obrazom Knežević: Iza svake obećane riječi, staću obrazom
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21h 8m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    12h 6m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    20h 32m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    18h 47m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    20h 26m
    0