Лукић: Ускоро оснивање Удружења грађана хуманитарног карактера "Оплемени срце"

02.01.2021. 14:14
2
ИЗВОР: Катера

Наш суграђанин Игор Лукић, иницијатор идеје о оснивању јавне кухиње у Источном Сарајеву, саопштио је на свом „Фејсбук“ профилу да ће због административних препрека приликом отварања подрачуна у склопу Црвеног  крста, ипак основати Удружење грађана хуманитарног карактера „Оплемени срце“ путем којег ће се обезбиједити оброци за све којима су потребни.

Он је појаснио да је утврђен тачан број од 39 корисника са територије општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа као и да је пронађен одговарајући угоститељски објекат који ће сваки дан припремати оброке и достављати их на кућну адресу корисника у периоду од 14 до 16 часова.

- Цијена оброка са доставом износила би 4 КМ као и хљеб који смо договорили са пекаром „Младост“ по цијени од 60 пфенинга што значи да би један оброк коштао 4,30 КМ по особи, односно трошкови на мјесечном нивоу били би мало изнад 5 хиљада КМ – навео је Лукић.

Он је додао да има  обећања начелника обје општине да ће по отварању рачуна удружења бити уплаћена средства у виду једнократне помоћи за ову годину од по 5 хиљада КМ, као и да се нада помоћи остале институције, привредни субјекти и физичка лица.

- Обзиром да је у поступку оснивање организације и да још немамо званичан рачун,  а обећали смо корисницима да ће оброк имати на адреси од 11.1 2021. године одлучио сам се за отварање рачуна на своје име као физичко лице који ће бити активан до момента отварања рачуна организације. Рачун је отворен у Сбер банци на име Лукић Игор,број рачуна је 567-483-59001346-43.Све уплаћене донације биће седмично приказане у виду извода и трансакција на овом посту – објаснио је Лукић.

Он је позвао све суграђане да донирају новчана средства на овај рачун до отварања рачуна удружења након којег ће моћи примати значајније донације од надлежних институција као и да се укључе у пројекат „Оплемени срце“.

Слика

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Tonight 06.07.2021. 11:57
    Da li se može dobiti broj telefona? I gdje se udruženje
    nalazi( ulica i broj)?
  • Generic placeholder image
    Komsija 02.01.2021. 18:33
    Lijep gest postovani komsija...ideja je odlicna. U okruzenju Crkva je imala tu ulogu organizovanja narodnih kuhinja, dok u nasem slucajevu vjerski cinovnici ipak moraju da zive na visokoj nozi i da voze po vise skupocijenih vozila po kućanstvu.
Повезане вијести
Јавне кухиње на издисају, а гладних све више Јавне кухиње на издисају, а гладних све више
Васкршња акција помоћи социјално-угроженом становништву Источног Сарајева Васкршња акција помоћи социјално-угроженом становништву Источног Сарајева
Удружењу "Оплемени срце" потребан новац за наставак пројекта помоћи угроженом становништву Удружењу "Оплемени срце" потребан новац за наставак пројекта помоћи угроженом становништву
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 28m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    17h 25m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    15h 47m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    1h 39m
    1
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    18h 1m
    3