Lukić: Uskoro osnivanje Udruženja građana humanitarnog karaktera "Oplemeni srce"

02.01.2021. 14:14
2
IZVOR: Katera

Naš sugrađanin Igor Lukić, inicijator ideje o osnivanju javne kuhinje u Istočnom Sarajevu, saopštio je na svom „Fejsbuk“ profilu da će zbog administrativnih prepreka prilikom otvaranja podračuna u sklopu Crvenog  krsta, ipak osnovati Udruženje građana humanitarnog karaktera „Oplemeni srce“ putem kojeg će se obezbijediti obroci za sve kojima su potrebni.

On je pojasnio da je utvrđen tačan broj od 39 korisnika sa teritorije opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža kao i da je pronađen odgovarajući ugostiteljski objekat koji će svaki dan pripremati obroke i dostavljati ih na kućnu adresu korisnika u periodu od 14 do 16 časova.

- Cijena obroka sa dostavom iznosila bi 4 KM kao i hljeb koji smo dogovorili sa pekarom „Mladost“ po cijeni od 60 pfeninga što znači da bi jedan obrok koštao 4,30 KM po osobi, odnosno troškovi na mjesečnom nivou bili bi malo iznad 5 hiljada KM – naveo je Lukić.

On je dodao da ima  obećanja načelnika obje opštine da će po otvaranju računa udruženja biti uplaćena sredstva u vidu jednokratne pomoći za ovu godinu od po 5 hiljada KM, kao i da se nada pomoći ostale institucije, privredni subjekti i fizička lica.

- Obzirom da je u postupku osnivanje organizacije i da još nemamo zvaničan račun,  a obećali smo korisnicima da će obrok imati na adresi od 11.1 2021. godine odlučio sam se za otvaranje računa na svoje ime kao fizičko lice koji će biti aktivan do momenta otvaranja računa organizacije. Račun je otvoren u Sber banci na ime Lukić Igor,broj računa je 567-483-59001346-43.Sve uplaćene donacije biće sedmično prikazane u vidu izvoda i transakcija na ovom postu – objasnio je Lukić.

On je pozvao sve sugrađane da doniraju novčana sredstva na ovaj račun do otvaranja računa udruženja nakon kojeg će moći primati značajnije donacije od nadležnih institucija kao i da se uključe u projekat „Oplemeni srce“.

Slika

 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Tonight 06.07.2021. 11:57
    Da li se može dobiti broj telefona? I gdje se udruženje
    nalazi( ulica i broj)?
  • Generic placeholder image
    Komsija 02.01.2021. 18:33
    Lijep gest postovani komsija...ideja je odlicna. U okruzenju Crkva je imala tu ulogu organizovanja narodnih kuhinja, dok u nasem slucajevu vjerski cinovnici ipak moraju da zive na visokoj nozi i da voze po vise skupocijenih vozila po kućanstvu.
Povezane vijesti
Vaskršnja akcija pomoći socijalno ugroženom stanovništvu Istočnog Sarajeva Vaskršnja akcija pomoći socijalno ugroženom stanovništvu Istočnog Sarajeva
Javne kuhinje na izdisaju, a gladnih sve više Javne kuhinje na izdisaju, a gladnih sve više
Vaskršnja akcija pomoći socijalno-ugroženom stanovništvu Istočnog Sarajeva Vaskršnja akcija pomoći socijalno-ugroženom stanovništvu Istočnog Sarajeva
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    36m
    3
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    23h 32m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    18h 17m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    15h 16m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    16h 28m
    0