Магла смањује видљивост, обавезна зимска опрема

01.11.2021. 08:14
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 9 пацијената.

Електродистрибуција:

Општина Пале: 

Због радова на 10 kV воду Стамболчић, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9:30 до 14:00 часова потрошачима: Скијалиште Гондола, „Стронг“ д.о.о, ПП „Мраз“- Јахорински поток и насеље Јахорински поток.

Град уредно снабдијевен водом.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 рођен је дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 35 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 25 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у посљедња 24 часа имале су једну интервенцију.

Хан Пијесак,

Интервенција у викенд насељу на гашењу илегалне депоније смећа. Интервенисала четири ватрогасца са два возила, пожар локализован.

Магла јутрос смањује видљивост и успорава вожњу у котлинама и дуж ријечних токова у Републици Срспкој и ФБиХ, посебно на подручју Градишке, Бијељине и Фоче, те уз ријеке Сану, Лашву и Спречу, док је у вишим планинским предјелима и преко превоја, због ниске температуре и мраза могућа поледица.

Из Ауто-мото савеза/АМС/ Републике Српске упозоравају на могуће одроне земље и камења на коловоз на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина и возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Од данас је обавезно посједовање зимске опреме на путевима у БиХ, без обзира на временске услове.

Зимска опрема обухвата пнеуматике за зимску употребу на свим точковима возила или пнеуматике за зимску употребу на погонским точковима и ланце за снијег, односно друге уређаје за повећање тракције спремне за постављање на најмање два погонска точка.

Под зимском опремом сматрају се и пнеуматици за љетну употребу на свим точковима са минималном дубином газећег слоја четири милиметра и ланцима за снијег, напомињу из АМС.

Због радова, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Мостар - Невесиње, дионица Бакрачуша - Невесиње.

Ради извођења бушачко-минерских радова на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, на подручју општине Фоча, у времену од 8.00 до 16.00 часова повремено ће бити обустављан саобраћај у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

Због деминерских радова на магистралном путу на локалитету мјеста Војковићи, у Улици 2. Сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/, од 8.15 до 15.00 часова, повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод - Оџак у мјесту Клакар Доњи, од 8.00 до 15.00 часова обуставља се саобраћај, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На дионици регионалног пута Бистрица - Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица - Подграб један измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова, као и на дионици регионалног пута Шипово-граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/.

На граничним прелазима Градишка и Велика Кладуша појачан је интезитет саобраћаја на излазу из БиХ.

На осталим граничним прелазима за сада нема дужих задржавања.

Гранични прелаз Козарска Дубица отворен је за међународни путнички саобраћај.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће прије подне бити претежно ведро вријеме, а послије подне очекује се наоблачење које ће током ноћи донијети кишу.

Највиша дневна температура ваздуха износиће од 15 до 22 степена Целзијусова.

Јутро је ведро у већини предјела осим југозапада гдје ће се постепено повећавати облачност са запада. Могућа је пролазна магла око ријека и по котлинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Према подневу јаче наоблачење захватиће западне и јужне предјеле, па ће послије подне и увече бити услова за кишу локално и пљусак уз појачан вјетар у зони падавина.

Увече и у ноћи на уторак очекује се утицај хладног фронта, па ће киша захватити све предјеле.

Дуваће слаб до умјерен јужни вјетар, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Соколац минус шест, Гацко и Невесиње минус три, Бијељина и Бугојно нула, Бјелашница, Ливно, Тузла и Зеница један, Бањалука, Приједор, Билећа, Чемерно, Дрвар и Иван-седло два, Добој и Сарајево три, Нови Град четири, Градачац пет, Мостар шест, Требиње седам, те Неум 12 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    23h 10m
    0
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    1h 27m
    1
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    23h 17m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    19h 59m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    14h 37m
    0