Мајдов суспендован на пет мјесеци јер се прекрстио

15.09.2024. 20:09
8
ИЗВОР: srpskainfo.com

Репрезентативац Србије у џудоу Немања Мајдов добио је петомјесечну суспензију. Како је објавио, привремено је избачен због кршења религиозних кодекса, односно јер се крстио прије борби на Олимпијским играма у Паризу.

Одлука водећих људи џудо федерације дошла је након упозорења да ће бити санкционисан, чије писмо је Мајдов објавио, а сада је дошла и казна на његову адресу. Тада Мајдов није хтио да се извини, па му је одрезана санкција.

– Прије 15 дана ми је дошла одлука да сам суспендован на пет мјесеци од Свјетске џудо федерације (ИЈФ) због кршења њихових религиозних кодекса. Тачније због крштења при уласку на меч на Олимпијским играма – написао је Мајдов.


Сада ће бити пет мјесеци без икакве дозволе да наступи на било ком турниру и чак припремама.

– Забрањен ми је наступ на свим турнирима, камповима и припремама. Истина, у одбрамбеном писму дисциплинског поступка нисам хтио да се извиним због крштења, и наравно да нисам, нити ћу икада. Господ ми је дао све, како приватно тако и за моју каријеру, и он је за мене број 1 и поносим се тиме. И то се неће промјенити нити под којим условом. Слава Му и хвала на свему. За мене лично ништа ново, само нова страница у каријери и ново животно искушење. Жао ми је што је тако лијеп и тежак спорт као што је џудо, спао на овакве ствари. Бог ми је подарио велику каријеру, седам европских и три свјетске медаље. Кад сам почињао сањао сам да узмем барем једну ту велику медаљу и тако успијем у животу и животу моје породице која је жртвовала све за моју каријеру. Дао нам је мнооого више, а задужио чак и превише да бих спустио главу пред њима кад је дошло или или. Одморићемо до тада, а онда се враћамо уз помоћ Господа нашег Исуса Христа у нови почетак и нове побједе. Воли вас Немања Мајдов, ваш европски и свјетски шампион – закључио је џудиста из Источног Сарајева.

Коментари 8
  • Generic placeholder image
    Nikola 16.09.2024. 23:11
    Neka su ga da se nauči bontonu previše se vazdigo zinulo mu dupe za pare , neka sjedi kući pa neka dobro razmisli , jel otišao da se takmiči ili svađa sa svim sudijama. Nisi osvojio medaju teraj se kući i poklopi se ušima.
  • Generic placeholder image
    Srboljub 16.09.2024. 21:59
    Oj ture, i ovdje si prisutan. Ponavljam ti, pazi na pravopis. Previše pokazuješ mržnje i primitivnosti. Olimpijada ti je još u antičko doba bila religijska manifestacija. Mislim da ste vi svjesni toga ali je riječ o vašem podaničkom mentalitetu. Zaboravili ste da je Iran slao džhadlije - šehidlije da ratuju za vas i mada Iran osuđuje olimpijski satanizam, vi imate sada druge gazde i mislite kako vam oni kažu, a ne kao vaša braća muslimani. Na kraju, ne čudi ni to, jer vi niste ni islam primili iz uvjerenja nego zbog koristi.
  • Generic placeholder image
    Buki 16.09.2024. 14:47
    Olimpijada parada satanizma? Sem one u Moskvi? Ja retarda...kakav šampion i sportista ...bio nekad,sad puni naslovne stranice nebulozama i pričom o bogu...
  • Generic placeholder image
    ??? 16.09.2024. 11:57
    Koji si ti k.... da tebi pokazuje rješenje i koje si ti g... da tvrdiš da laže. Olimpijada je uvijek bila parada satanizma. Pozdrav i podrška šampionu.
  • Generic placeholder image
    ? 16.09.2024. 11:19
    A za psovke pohvala, laze ... Neka prikaze rješenje o suspenziji.
  • Generic placeholder image
    Вера 16.09.2024. 09:38
    Tačno je da je ovo nepravedno i zaista preoštra sankcija za kršenje tih njihovih pravila, ali je morao znati i ne izazivati đavola. Očigledno da je neki "satanista" pisao ova pravila!
  • Generic placeholder image
    Kako? 16.09.2024. 09:08
    Pa nije prvi put da se neko prekrstio, baš čudno, što je kazna izrečena!?
  • Generic placeholder image
    Nemanja 15.09.2024. 20:22
    Neka si ti nama ziv i zdrav.
    Ne mozemo nista poceti niti zavrsiti bez Gospoda Boga
Повезане вијести
Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 30m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 21m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 8m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 34m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 16m
    0