Мајка и кћерка, које су јуче истјеране на улицу, не одустају од борбе

18.10.2019. 17:32
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Сања Поповић и њена мајка Вукосава, које су јуче, у драматичној деложацији, буквално истјеране на улицу, односно силом изнесене из свог дома у бањалучком насељу Старчевица, за Српскаинфо свједоче гдје су данас, како живе и о чему размишљају.

– Добро смо, јер на помажу добри људи, који схватају да смо жртве силе и неправде – каже Сања, коју су затекли како са мајком шета по насељу, недалеко од свог изгубљеног дома.

– Отишла сам тамо и нахранила своје мачке, које су се скупиле иза куће, а потом смо отишле у шетњу – каже Сања и додаје да не одустају од борбе и да ће свим законским средствима тражити да им се врати отети дом, у којем су живјеле скоро 50 година, прво на основу станарског права, а потом као власнице.

Сања каже да су се она и мајка привремено смјестиле код пријатеља, те да су их, међу првима, посјетили народни посланик Драшко Станивуковић и адвокатица Смиљана Бабић Моравац, која ће про боно, дакле бесплатно, заступати ову породицу, која је, тврди, изгубила кућу неправедно и на незаконит начин.

– Борба за деложирану породицу Поповић тек сада креће и сви можемо да се укључимо. Привремени смјештај смо нашли, а сад тражимо стан, који би породица користила дужи временски период, тако да ако имате неке приједлоге јавите, а трошкове становања ћу преузети на себе – поручио је Станивуковић на свом Фејсбук профилу.

Додао је да је у току и потрага за послом за Сању, која је завршила Правни факултет.

– Свака подршка је и више неко потребна, а солидарност у овом тренутку је наша дужност – поручио је Станивуковић.

Он је додао да, како се изразио “окупатор куће” не пристаје на то да му врате 7.000 КМ које је “уложио” у кућу вриједну 200.000 КМ и коју хоће да присвоји.

Иначе, према ранијим сазнањима, мајка и кћерка су у рату оружјем истјеране из свог стана, односно “Марлесове кућице” на Старчевици. Јанко Тривић, данас пензионисани мајор Војске РС, се у ту кућу уселио, а потом без знања и дозволе породице Поповић, у њу уложио извјесну суму, за коју их је касније теретио. Тужио је Вукосаву Поповић, која се након рата вратила у свој дом и откупила га, као насљедница станарског права, иза свог покојног супруга, партизанског првоборца.

Како је Вукосава оспоравала дуг и није га исплатила, све је завршено са, по многима спорном лицитацијом, на којој је кућа продата, ради намирења дуга који је првобитно износио 7.000 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Старица и њена кћерка на корак од повратка у стан из којег су брутално избачене Старица и њена кћерка на корак од повратка у стан из којег су брутално избачене
Породица пјевача Даде Глишића брани дом од нове деложације Породица пјевача Даде Глишића брани дом од нове деложације
Стразбур одложио деложацију породице Цветковић Стразбур одложио деложацију породице Цветковић
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    13h 51m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 5m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    9h 55m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 10m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    7h 53m
    0