Majka i kćerka, koje su juče istjerane na ulicu, ne odustaju od borbe

18.10.2019. 17:32
0
IZVOR: srpskainfo.com

Sanja Popović i njena majka Vukosava, koje su juče, u dramatičnoj deložaciji, bukvalno istjerane na ulicu, odnosno silom iznesene iz svog doma u banjalučkom naselju Starčevica, za Srpskainfo svjedoče gdje su danas, kako žive i o čemu razmišljaju.

– Dobro smo, jer na pomažu dobri ljudi, koji shvataju da smo žrtve sile i nepravde – kaže Sanja, koju su zatekli kako sa majkom šeta po naselju, nedaleko od svog izgubljenog doma.

– Otišla sam tamo i nahranila svoje mačke, koje su se skupile iza kuće, a potom smo otišle u šetnju – kaže Sanja i dodaje da ne odustaju od borbe i da će svim zakonskim sredstvima tražiti da im se vrati oteti dom, u kojem su živjele skoro 50 godina, prvo na osnovu stanarskog prava, a potom kao vlasnice.

Sanja kaže da su se ona i majka privremeno smjestile kod prijatelja, te da su ih, među prvima, posjetili narodni poslanik Draško Stanivuković i advokatica Smiljana Babić Moravac, koja će pro bono, dakle besplatno, zastupati ovu porodicu, koja je, tvrdi, izgubila kuću nepravedno i na nezakonit način.

– Borba za deložiranu porodicu Popović tek sada kreće i svi možemo da se uključimo. Privremeni smještaj smo našli, a sad tražimo stan, koji bi porodica koristila duži vremenski period, tako da ako imate neke prijedloge javite, a troškove stanovanja ću preuzeti na sebe – poručio je Stanivuković na svom Fejsbuk profilu.

Dodao je da je u toku i potraga za poslom za Sanju, koja je završila Pravni fakultet.

– Svaka podrška je i više neko potrebna, a solidarnost u ovom trenutku je naša dužnost – poručio je Stanivuković.

On je dodao da, kako se izrazio “okupator kuće” ne pristaje na to da mu vrate 7.000 KM koje je “uložio” u kuću vrijednu 200.000 KM i koju hoće da prisvoji.

Inače, prema ranijim saznanjima, majka i kćerka su u ratu oružjem istjerane iz svog stana, odnosno “Marlesove kućice” na Starčevici. Janko Trivić, danas penzionisani major Vojske RS, se u tu kuću uselio, a potom bez znanja i dozvole porodice Popović, u nju uložio izvjesnu sumu, za koju ih je kasnije teretio. Tužio je Vukosavu Popović, koja se nakon rata vratila u svoj dom i otkupila ga, kao nasljednica stanarskog prava, iza svog pokojnog supruga, partizanskog prvoborca.

Kako je Vukosava osporavala dug i nije ga isplatila, sve je završeno sa, po mnogima spornom licitacijom, na kojoj je kuća prodata, radi namirenja duga koji je prvobitno iznosio 7.000 KM.

Komentari 0
Povezane vijesti
Starica i njena kćerka na korak od povratka u stan iz kojeg su brutalno izbačene Starica i njena kćerka na korak od povratka u stan iz kojeg su brutalno izbačene
Porodica pjevača Dade Glišića brani dom od nove deložacije Porodica pjevača Dade Glišića brani dom od nove deložacije
Strazbur odložio deložaciju porodice Cvetković Strazbur odložio deložaciju porodice Cvetković
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    3h 9m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    10h 15m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    8h 42m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    4h 24m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    10h 34m
    0