Мајка и син побјегли из Клинике за инфективне болести

27.03.2020. 09:17
0
ИЗВОР: Srpska.info

Давид Радујковић и његова мајка Гордана, а који су заражени корона вирусом, синоћ су побјегли са Клинике за инфективне болести која је смјештена у улици Јована Дучића, сазнаје "Српскаинфо".

Радујковић је јуче смјештен у Студенски дом, али се након 20 минута почео жалити да ће скочити са петог спрата зграде зато што је незадовољан условима смјештаја.

Након тога он и мајка су смјештени у Клинику за инфективне болести.

Портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић рекла је, наводећи иницијале, да је синоћ око 21.15 часова надлежној полицијској станици, од стране радника обезбјеђења наведене клинике, пријављено је да су са клинике, у којој су били на лијечењу, побјегле двије особе код којих је утврђен корона вирус.

– О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се ради о кривичним дјелима “Преношење заразне болести” и “Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије”, те да се наведена лица лише слободе уколико постоје услови, а ако не постоје услови да се лица обезбједе од стране полицијских службеника до стицања услова за њихово лишење слободе – појаснила је Мучибабићева.

Она је подсјетила да је јуче Радујковић, незадовољан условима у студенском центру “Никола Тесла” пријетио да ће скочити са петог спрата, након чега су он и мајка Г.Р. премјештени на Клинику за инфективне болести у улици Јована Дучића у Бањалуци.

Полицијска управа Бањалука, апелује на све грађане да се током ванредне ситуације у Републици Српској, понашају одговорно и савјесно, те да поступају у складу са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске, јер једино на тај начин могу заштити свој живот и живот људи у својој околини.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Амфитеатри високошколских установа у Српској отварају врата студентима Амфитеатри високошколских установа у Српској отварају врата студентима
Осмочлана породица Паспаљ примјер сложне и вриједне породице Осмочлана породица Паспаљ примјер сложне и вриједне породице
Природне науке на издисају: Млади не уписују физику и биологију Природне науке на издисају: Млади не уписују физику и биологију
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    17h 8m
    0
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    15h 16m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    12h 52m
    1
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    15h 30m
    0
  • Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
    14h 19m
    0