Мајка недавно преминулог Гордана Савића донирала 50.000 КМ за Магдалену Влашки

31.01.2024. 17:18
7
ИЗВОР: katera.news

У Фејсбук групи „Родитељи ЗА права дјеце“ објављен је текст саопштења за јавност на молбу Сретанке Савић, мајке недавно преминулог Гордана Савића из Бијељине који је боловао од тешке болести.

Наиме, Горданова мајка Сретанка Савић одлучила је да сва новчана средства која су преостала на Гордановом рачуну и дио средстава са рачуна њеног супруга који је преминуо у току Гордановог лијечења (у укупном износу од 50.000,00 КМ), донира за лијечење дјевојчице Магдалене Влашки из Источног Сарајева.

Како је наведено у групи, Магдалена болује и лијечи се од болести која је однијела Горданов живот.

- Горданова мајка је изразила жељу да на овај начин помогне Магдалени, као и да се захвали свим хуманим људима који су помагали у прикупљању новчаних средстава за лијечење њеног сина, а посебно свим суграђанима из Бијељине који су организовали бројне хуманитарне акције у граду. Посебну захвалност каже дугује медијима који су пратили хуманитарне акције и тако помогли у прикупљању средстава. Захвална је и особљу болница у Бањалуци, Београду и клинике Ребро у Загребу јер су сви дали свој максимум да Гордан побједи. Нажалост нисмо успјели у томе, али зато можемо помоћи Магдалени сви заједно. Нека нам овај хумани гест Горданове мајке буде примјер да и у највећем болу не требамо заборавити да смо некоме увијек потребни – наводи се у тексту.

Гордан је битку са болешћу изгубио крајем маја прошле године, а у прикупљању новца, како се наводи у објави, учествовале су бројне организације и појединци.

- Како је Удружење Родитељи ЗА права дјеце учествовало у акцији помоћи, сада нам обратила се Горданова мајка са молбом да објавимо текст њене захвалности према свима који су се борили за Гордана, као и жељу да јавност зна да су сва средства која су преостала на Гордановом рачуну, након окончања оставинске расправе и дио средства са рачуна Гордановог оца који је преминуо у току Гордановог лијечења, уплаћена на рачун за лијечење дјевојчице Магдалене Влашки. Гордан је нажалост изгубио битку, али Магдалена има шансу. Нека нам храбра Горданова мајка свима буде примјер да увијек можемо помоћи некоме – стоји у фејсбук објави.

Дјевојчица Магдалена Влашки из Источног Сарајева болује од исте болести од које је боловао Гордан. Оперисана је у Турској и трошкове операције сносио је Фонд солидарности за лијечење дјеце у иностранству РС. Сада је Магдалена тренутно код куће и спрема се за поновни одлазак у Турску да настави лијечење експерименталним лијеком чије трошкове овај Фонд нажалост не покрива.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Предатор 01.02.2024. 17:13
    Хвала ти Мајко у име свих добрих људи. А Магдалени што скорији опоравак
  • Generic placeholder image
    Спале 31.01.2024. 22:20
    Мајка с великим М. Човјек с великим Ч.
  • Generic placeholder image
    Žene dobrinje 31.01.2024. 19:05
    Svaka čast tužnoj majci Magdaleni brz oporavak od srca
  • Generic placeholder image
    Iskreno422 31.01.2024. 19:02
    Svaka čast gospođi na jednom ovakom humanom činu.
  • Generic placeholder image
    Neven 31.01.2024. 18:55
    Human i plemenit gest gospođe Savić, vrijedan pažnje i poštovanja. Neka dragi Bog bude u pomoći maloj Magdaleni da se uspješno izliječi i da bude joj na zdravlje i spasenje od opake bolesti.
  • Generic placeholder image
    Pale2 31.01.2024. 18:32
    Neka vam je dragi Bog na pomoci.
  • Generic placeholder image
    Pale 31.01.2024. 18:17
    Neka gospodji Savic i maloj Magdaleni Bog da snage, zdravlja i svakog dobra❤
Повезане вијести
Магдалена ускоро путује у Турску: Уплаћено преко 88.000 евра на рачун клинике Магдалена ускоро путује у Турску: Уплаћено преко 88.000 евра на рачун клинике
На хуманитарној ски-трци за Магдалену Влашки прикупљено 7.160 КМ На хуманитарној ски-трци за Магдалену Влашки прикупљено 7.160 КМ
Цијена прегледа код др Несторовића: Ево колико родитељи плаћају да им контроверзни доктор лијечи дјецу Цијена прегледа код др Несторовића: Ево колико родитељи плаћају да им контроверзни доктор ...
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    3h 57m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 53m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    21h 38m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    18h 37m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    19h 49m
    0