Majka nedavno preminulog Gordana Savića donirala 50.000 KM za Magdalenu Vlaški

31.01.2024. 17:18
7
IZVOR: katera.news

U Fejsbuk grupi „Roditelji ZA prava djece“ objavljen je tekst saopštenja za javnost na molbu Sretanke Savić, majke nedavno preminulog Gordana Savića iz Bijeljine koji je bolovao od teške bolesti.

Naime, Gordanova majka Sretanka Savić odlučila je da sva novčana sredstva koja su preostala na Gordanovom računu i dio sredstava sa računa njenog supruga koji je preminuo u toku Gordanovog liječenja (u ukupnom iznosu od 50.000,00 KM), donira za liječenje djevojčice Magdalene Vlaški iz Istočnog Sarajeva.

Kako je navedeno u grupi, Magdalena boluje i liječi se od bolesti koja je odnijela Gordanov život.

- Gordanova majka je izrazila želju da na ovaj način pomogne Magdaleni, kao i da se zahvali svim humanim ljudima koji su pomagali u prikupljanju novčanih sredstava za liječenje njenog sina, a posebno svim sugrađanima iz Bijeljine koji su organizovali brojne humanitarne akcije u gradu. Posebnu zahvalnost kaže duguje medijima koji su pratili humanitarne akcije i tako pomogli u prikupljanju sredstava. Zahvalna je i osoblju bolnica u Banjaluci, Beogradu i klinike Rebro u Zagrebu jer su svi dali svoj maksimum da Gordan pobjedi. Nažalost nismo uspjeli u tome, ali zato možemo pomoći Magdaleni svi zajedno. Neka nam ovaj humani gest Gordanove majke bude primjer da i u najvećem bolu ne trebamo zaboraviti da smo nekome uvijek potrebni – navodi se u tekstu.

Gordan je bitku sa bolešću izgubio krajem maja prošle godine, a u prikupljanju novca, kako se navodi u objavi, učestvovale su brojne organizacije i pojedinci.

- Kako je Udruženje Roditelji ZA prava djece učestvovalo u akciji pomoći, sada nam obratila se Gordanova majka sa molbom da objavimo tekst njene zahvalnosti prema svima koji su se borili za Gordana, kao i želju da javnost zna da su sva sredstva koja su preostala na Gordanovom računu, nakon okončanja ostavinske rasprave i dio sredstva sa računa Gordanovog oca koji je preminuo u toku Gordanovog liječenja, uplaćena na račun za liječenje djevojčice Magdalene Vlaški. Gordan je nažalost izgubio bitku, ali Magdalena ima šansu. Neka nam hrabra Gordanova majka svima bude primjer da uvijek možemo pomoći nekome – stoji u fejsbuk objavi.

Djevojčica Magdalena Vlaški iz Istočnog Sarajeva boluje od iste bolesti od koje je bolovao Gordan. Operisana je u Turskoj i troškove operacije snosio je Fond solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu RS. Sada je Magdalena trenutno kod kuće i sprema se za ponovni odlazak u Tursku da nastavi liječenje eksperimentalnim lijekom čije troškove ovaj Fond nažalost ne pokriva.

Komentari 7
  • Generic placeholder image
    Predator 01.02.2024. 17:13
    Hvala ti Majko u ime svih dobrih ljudi. A Magdaleni što skoriji oporavak
  • Generic placeholder image
    Spale 31.01.2024. 22:20
    Majka s velikim M. Čovjek s velikim Č.
  • Generic placeholder image
    Žene dobrinje 31.01.2024. 19:05
    Svaka čast tužnoj majci Magdaleni brz oporavak od srca
  • Generic placeholder image
    Iskreno422 31.01.2024. 19:02
    Svaka čast gospođi na jednom ovakom humanom činu.
  • Generic placeholder image
    Neven 31.01.2024. 18:55
    Human i plemenit gest gospođe Savić, vrijedan pažnje i poštovanja. Neka dragi Bog bude u pomoći maloj Magdaleni da se uspješno izliječi i da bude joj na zdravlje i spasenje od opake bolesti.
  • Generic placeholder image
    Pale2 31.01.2024. 18:32
    Neka vam je dragi Bog na pomoci.
  • Generic placeholder image
    Pale 31.01.2024. 18:17
    Neka gospodji Savic i maloj Magdaleni Bog da snage, zdravlja i svakog dobra❤
Povezane vijesti
Magdalena uskoro putuje u Tursku: Uplaćeno preko 88.000 evra na račun klinike Magdalena uskoro putuje u Tursku: Uplaćeno preko 88.000 evra na račun klinike
Na humanitarnoj ski-trci za Magdalenu Vlaški prikupljeno 7.160 KM Na humanitarnoj ski-trci za Magdalenu Vlaški prikupljeno 7.160 KM
Cijena pregleda kod dr Nestorovića: Evo koliko roditelji plaćaju da im kontroverzni doktor liječi djecu Cijena pregleda kod dr Nestorovića: Evo koliko roditelji plaćaju da im kontroverzni doktor ...
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 22m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    5h 20m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    13h 46m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    12h 1m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    13h 40m
    0