Макрон најавио могућност гашења друштвених мрежа

05.07.2023. 09:35
2
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник Француске Емануел Макрон изјавио је да француске власти могу да угасе друштвене мреже ако се ситуација у земљи погорша и нагласио да ће бити идентификовани они који су на тај начин позивали на протесте након убиства тинејџера током полицијске саобраћајне контроле.

- Морамо да размислимо о питању друштвених медија и примјењивих забрана. А ако се ситуација погорша, можда треба да будемо у стању да их регулишемо и искључимо - рекао је Макрон и напоменуо да ову расправу не треба водити пребрзо, преноси француска телевизија БФМТВ.

Француски медији јавили су раније да се Влада састала са представницима друштвених медија због немира у земљи. Министар унутрашњих послова Жералд Дарманин и министар за дигиталну транзицију и телекомуникације Жан Ноел Баро су наводно упозорили платформе као што су "ТикТок", "Снепчет" и "Твитер" на њихову одговорност и затражили подршку у идентификацији корисника који су умијешани у кривична дјела.

Француску су захватили немири од 27. јуна, када је седамнаестогодишњака убио полицајац јер није зауставио аутомобил када му је наређено да то учини у Нантеру, предграђу Париза. Полицајац који је повукао обарач на Нахела М. приведен је због убиства.

Француска полиција је у посљедњих шест дана привела 3.625 људи, од којих 1.124 малољетна лица, јавили су француски медији, позивајући се на Министарство правде, додајући да је отворено 990 кривичних предмета који ће ићи на суд. Неки случајеви су размотрени по убрзаном поступку.

На затворске казне осуђено је 380 лица.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Brat 07.07.2023. 09:07
    Too migranti, samo udrite po ovim masonima.. samo palicu oni cuju, nista drugo
  • Generic placeholder image
    Petar 05.07.2023. 12:04
    Ne ne, poštujte njihova ljudska prava, poštujte demokratiju. Dijalog, samo dijalog, popričajte s njima dok vam razbijaju glavu motkom jer vi ste demokratska zemlja. Strogo osuditi ukidanje socijalanih mreža, tu se izražava sloboda mišljenja i to...
Повезане вијести
Друштвене мреже проузрокују усамљеност и депресију? Друштвене мреже проузрокују усамљеност и депресију?
Дописивао се са преварантом мислећи да је жена и остао без 3.500 КМ Дописивао се са преварантом мислећи да је жена и остао без 3.500 КМ
Абортус улази у Устав Абортус улази у Устав
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    16h 35m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    15h 24m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    18h 1m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    18h 6m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    17h 34m
    0