Максимална цијена земљишта на Јахорини биће 420 КМ по метру квадратном

05.11.2020. 16:58
0
ИЗВОР: СРНА

Представници Олимпијског центра /ОЦ/ "Јахорина", општина Пале и Трново и заинтересованих лица, власника парцела и објеката, постигли су данас на Јахорини договор у вези са докупом и легализацијом објеката и рјешавањем парцела којима располажу, при чему је утврђено да највиша цијена земљишта не може прећи 420 КМ по метру квадратном.

На састанку организованом поводом рјешавања имовинско-правних односа на подручју општина Пале и Трново, речено је да је ову иницијативу покренуо српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, а да су је подржали Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИП/ и Правобранилаштво Републике Српске.

Предсједник Надзорног одбора ОЦ "Јахорина" Недељко Елек на конференцији за новинаре у хотелу "Термаг" изразио је наду да ће након овог састанка имовинско-правни-односи на Јахорини бити коначно ријешени заједничким договором.

Према његовим ријечима, максимална цијена парцела на Јахорини неће прелазити 420 КМ /по метру квадратном/, док ће минимална цијена бити одређена на основу процјене вјештака.

Он је појаснио да је ријеч о људима који на овој планини имају земљу и који су ушли у одређене процесе докупа, легализације и евентуално проширења својих објеката, а ради се укупно о око 100 захтјева.

Елек је подвукао да се на Јахорини ништа не ради нелегално, те да је у току изградња око 200.000 метара квадратних за које су плаћене све дажбине општинама Пале и Трново.

Коментари 0
Повезане вијести
За „Стам Петровић“ још 4,6 милиона КМ од ОЦ „Јахорина“ За „Стам Петровић“ још 4,6 милиона КМ од ОЦ „Јахорина“
Тужилаштво седам мјесеци провјерава пријаву о криминалу у ОЦ „Јахорина“ Тужилаштво седам мјесеци провјерава пријаву о криминалу у ОЦ „Јахорина“
Грађани Српске жиранти за 160 милиона КМ кредита ОЦ „Јахорина“ Грађани Српске жиранти за 160 милиона КМ кредита ОЦ „Јахорина“
Најчитаније
  • Земни остаци Јована Дучића сахрањени у Требињу
    22h 6m
    8
  • Родитељ гађао флашом директора школе зато што није могао да довезе дијете до саме школе!?
    17h 24m
    0
  • Са тржишта БиХ се повлачи аргета паштета чији је рок 10. септембар 2027. године
    15h 47m
    0
  • Бора Станковић - "Сликар" пролазности живота и људске трагике
    16h 18m
    0
  • СИПА ухапсила пет особа
    20h 40m
    0