Малени Буде освојио срца широм региона, а не глуми га једна беба

21.02.2021. 20:15
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Мала Дара и њена љубав и пожртвованост којима је проткан филм "Дара из Јасеновца" ганула је људе широм региона који су јој поручили да је права хероина. Улогу Даре Илић маестрално је одиграла дјевојчица Биљана Чекић, а многи су се питали ко тумачи улогу двогодишњег Буде Илића, од којег у филму сестра не жели да се одвоји по цијену живота.

Како Блиц сазнаје, малишана није тумачила једна, већ три бебе које су се смјењивале током филма. Направљен је кастинг и од свих беба одабране су идентичне тројке из Херцег Новог - Лука, Симон и Јаков Шарановић.

Лука је био "главни" и највише времена проводио пред камерама, док су се Симон и Јаков смјењивали.

Радња филма "Дара из Јасеновца" дешава се током Другог свјетског рата, у периоду послије хрватско- њемачке офанзиве на Козари, када локално становништво завршава у концентрационим логорима. Међу њима је и десетогодишња Дара са својом мајком и два брата. О судбини оца не знају ништа. Ужас који ће преживјети преко Јасеновца до логора Стара Градишка учиниће да Дара одрасте преко ноћи.

Дарину мајку и старијег брата убијају, а смисао њеног живота постаје да сачува живот млађег брата.

Многа деца из логора Стара Градишка одвођена су у домове широм Независне Државе Хрватске или смјештана по породицама, али је велики број дјеце убијен или преминуо од посљедица изузетно тешких услова живота у логору. Дарина судбина је судбина једног дјетета Козаре и кроз њу је испричана судбина дјеце Јасеновца.

Поред Јелене Мур, у филму играју и Вук Костић, Марко Јанкетић, Игор Ђорђевић, Наташа Нинковић, Биљана Чекић, Златан Видовић, Алиса Радаковић, Петар Ђурђевић, Ана Лечић, Сандра Љубојевић, Ања Станић Илић, Николина Јелисавац, Татјана Кецман...

Коментари 0
Повезане вијести
Карађорђева звезда Дари из Јасеновца Карађорђева звезда Дари из Јасеновца
Филм "Дара из Јасеновца" биће приказан на 13 универзитета у Кини Филм "Дара из Јасеновца" биће приказан на 13 универзитета у Кини
Херцег Нови: Пронађено тијело дјечака код рта Оштро Херцег Нови: Пронађено тијело дјечака код рта Оштро
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    3h 14m
    6
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 10m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    20h 55m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    17h 54m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    19h 6m
    0