Маленој Хелени потребна наша помоћ

21.09.2022. 18:16
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Хелени Гавран којој је дијагностификован тумор малог мозга је потребна наша помоћ.

Она се тренутно налази у Москви гдје чека одлуку о свом даљем лијечењу, а истрајни чланови породице поново апелују за помоћ.

Мала Хелена Гавран је требало да ове године заједно са својим вршњацима крене у први разред основне школе, међутим опака болест коју је већ једном побиједила, оспорила је те планове.

Борба за Хеленин живот почела је 2019. године. Њој је дијагностификован хидроцефалус, малигни тумор на малом мозгу. Хелена и њена породица су се обратили за помоћ клиници у Паризу гдје је девојчица, која је добила надимак “Златокоса” први пут побиједила ову опаку болест.

Међутим, годину ипо дана након што су лијепе вести обрадовале јавност, малој Хелени се болест подмукло вратила.

Родитељи су се у најкраћем року обратили клицини у Паризу за помоћ, али они нису знали због чега је дошло до обрта и мала Хелена је наставила лијечење у Москви.

Након скоро годину дана у престоници Русије, организован је конзилијум и разматра се њено даље лијечење у Санкт Петерсбургу.

– Боримо се и не планирамо да одустанемо. Сви желимо да Хелена крене са својим вршњацима у школу и даћемо све од себе да се то и деси. Њој је потребна скупа операција која може да јој спаси живот и у име цијеле породице позивам људе добре воље да нам помогну колико могу. Не могу да Вам опишем колики је бол који свакодневно осјећамо. Моја мајка нажалост није дочекала да се њена унука излијечи, јер је добила карцином плућа и убрзо умрла. Хелена стално пита како је бака и када ће да изађе из болнице, то је незамислив бол. Толико смо сви ангажовани да ја скоро и не виђам своју дјецу због свега овога – рекла је Јелена, тетка мале Хелене.

Тренутна ситуација у Украјини никако не олакшава Хеленину ситуацију, јер како Јелена каже, појављују се проблеми око самог набављања лијекова који су потребни за Хеленину борбу.

– Не знамо тачну цифру која ће нам бити потребна за наставак лијечења, али према свим процјенама то би требало да буде више од 200.000 евра. Још једном молимо све људе добре воље да одвоје колико могу и помогну да наша мала Хелена побиједи ову опаку болест још једном – рекла је Јелена.

Све је почело од минималне тачкице

У разговору за “Блиц” мајка девојчицеје напоменула да када је откривена поновна болест била је само тачкица, међутим за само мјесец дана болест је знатно напредовала, што само говори о колико опасној болести се ради.

Подсјетимо да је Хелени 17. августа 2019. године дијагностикован хидроцефалус, малигни тумор на малом мозгу. Битка за Хеленин живот ујединила је Србију, те је помоћ за њено јако скупо лечење пристизало са свих страна. Хајде да се поново ујединимо, што прије!

Ево како можете да помогнете:

Слањем СМС поруке из Србије: Упишимо 707 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо human707 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-552151-92

Уплатом на девизни рачун: 160-54000042539-35

IBAN: RS35160005400004253935

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Уплатом платним картицама путем линка: E-doniraj

Уплатом са вашег PayPal налога путем линка: PayPal

Коментари 0
Повезане вијести
Милошу Божовићу потребна наша помоћ, заједно можемо све! Милошу Божовићу потребна наша помоћ, заједно можемо све!
Од данас активан број 1413 за помоћ Сергеју Од данас активан број 1413 за помоћ Сергеју
Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    15h 1m
    0
  • Крађа у Палама
    13h 19m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    9h 46m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    12h 34m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    5h 55m
    0