Malenoj Heleni potrebna naša pomoć

21.09.2022. 18:16
0
IZVOR: srpskainfo.com

Heleni Gavran kojoj je dijagnostifikovan tumor malog mozga je potrebna naša pomoć.

Ona se trenutno nalazi u Moskvi gdje čeka odluku o svom daljem liječenju, a istrajni članovi porodice ponovo apeluju za pomoć.

Mala Helena Gavran je trebalo da ove godine zajedno sa svojim vršnjacima krene u prvi razred osnovne škole, međutim opaka bolest koju je već jednom pobijedila, osporila je te planove.

Borba za Helenin život počela je 2019. godine. Njoj je dijagnostifikovan hidrocefalus, maligni tumor na malom mozgu. Helena i njena porodica su se obratili za pomoć klinici u Parizu gdje je devojčica, koja je dobila nadimak “Zlatokosa” prvi put pobijedila ovu opaku bolest.

Međutim, godinu ipo dana nakon što su lijepe vesti obradovale javnost, maloj Heleni se bolest podmuklo vratila.

Roditelji su se u najkraćem roku obratili klicini u Parizu za pomoć, ali oni nisu znali zbog čega je došlo do obrta i mala Helena je nastavila liječenje u Moskvi.

Nakon skoro godinu dana u prestonici Rusije, organizovan je konzilijum i razmatra se njeno dalje liječenje u Sankt Petersburgu.

– Borimo se i ne planiramo da odustanemo. Svi želimo da Helena krene sa svojim vršnjacima u školu i daćemo sve od sebe da se to i desi. Njoj je potrebna skupa operacija koja može da joj spasi život i u ime cijele porodice pozivam ljude dobre volje da nam pomognu koliko mogu. Ne mogu da Vam opišem koliki je bol koji svakodnevno osjećamo. Moja majka nažalost nije dočekala da se njena unuka izliječi, jer je dobila karcinom pluća i ubrzo umrla. Helena stalno pita kako je baka i kada će da izađe iz bolnice, to je nezamisliv bol. Toliko smo svi angažovani da ja skoro i ne viđam svoju djecu zbog svega ovoga – rekla je Jelena, tetka male Helene.

Trenutna situacija u Ukrajini nikako ne olakšava Heleninu situaciju, jer kako Jelena kaže, pojavljuju se problemi oko samog nabavljanja lijekova koji su potrebni za Heleninu borbu.

– Ne znamo tačnu cifru koja će nam biti potrebna za nastavak liječenja, ali prema svim procjenama to bi trebalo da bude više od 200.000 evra. Još jednom molimo sve ljude dobre volje da odvoje koliko mogu i pomognu da naša mala Helena pobijedi ovu opaku bolest još jednom – rekla je Jelena.

Sve je počelo od minimalne tačkice

U razgovoru za “Blic” majka devojčiceje napomenula da kada je otkrivena ponovna bolest bila je samo tačkica, međutim za samo mjesec dana bolest je znatno napredovala, što samo govori o koliko opasnoj bolesti se radi.

Podsjetimo da je Heleni 17. avgusta 2019. godine dijagnostikovan hidrocefalus, maligni tumor na malom mozgu. Bitka za Helenin život ujedinila je Srbiju, te je pomoć za njeno jako skupo lečenje pristizalo sa svih strana. Hajde da se ponovo ujedinimo, što prije!

Evo kako možete da pomognete:

Slanjem SMS poruke iz Srbije: Upišimo 707 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human707 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552151-92

Uplatom na devizni račun: 160-54000042539-35

IBAN: RS35160005400004253935

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Komentari 0
Povezane vijesti
Milošu Božoviću potrebna naša pomoć, zajedno možemo sve! Milošu Božoviću potrebna naša pomoć, zajedno možemo sve!
Od danas aktivan broj 1413 za pomoć Sergeju Od danas aktivan broj 1413 za pomoć Sergeju
Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    15h 31m
    0
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    2h 34m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    23h 6m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    13h 53m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    21h 4m
    0