Мали Вукан напунио годину дана

06.08.2022. 21:46
1
ИЗВОР: rts.rs

Вукан Стоиљковић из Врања, за чије лијечење од спиналне мишићне атрофије су организоване бројне акције широм земље, добро је и данас пуни годину дана. У Будимпешти је са родитељима од средине маја, гдје је примио најскупљи лијек, золгенсму.

После борбе за прикупљање два и по милиона евра за терапију, Вукан и његови родитељи настављају борбу за излечење. Крајем маја малишан је примио золгенсму, услиједио је период опоравка, а због јачине терапије сада прима стероиде који му чувају органе.

- Вуки се опоравља лепо, сваки дан нас обрадује неком новом вештином или способношћу, тако да се искрено надамо да ће бити све боље и боље како време буде одмицало. Ми свакодневно вежбамо са њим колико нам услови дозвољавају. И даље смо у изолацији - каже Ивана, Вуканова мајка.

Видљиве су промјене, Вукан може да држи флашицу, узима играчке. Родитељи прате упутства љекара из клинике Бетешда у Будимпешти, гдје се лијечило још неколико беба из Србије од спиналне мишићне атрофије.

- Искористио бих ову прилику да се захвалим свима на неизмерној подршци, хвала вам добри људи што сте нам омогућили да нам син има срећно и безбрижно детињство. Исто тако бих апеловао свим трудницама и будућим мајкама да у породилишту Народни фронт тестирају своју децу на СМА - рекао је Вуканов тата Милош.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Joka 15.08.2022. 21:26
  Ljubavi draga srecan ti rodjendan, da si nam ziv, zdrav, srecan i dugovjecan.Neka te dragi Bog cuva zajedno sa tvojim roditeljima.
Повезане вијести
Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
Бајден напунио 80 година Бајден напунио 80 година
Невен Тушевљак кренуо на хуманитарно трчање за Димитрија Невен Тушевљак кренуо на хуманитарно трчање за Димитрија
Најчитаније
 • У пуцњави у Источном Новом Сарајеву рањена једна особа
  16h 56m
  3
 • Ево ко има законско право на субвенције за струју
  21h 55m
  2
 • Ухапшен осумњичени за брутално убиство у Бањалуци
  20h 10m
  1
 • Истрага против Џаке због дреса са именом Јашари?
  18h 6m
  0
 • Оштећења на аутобусу нису од ватреног оружја
  12h 31m
  0