Мали Вукан напунио годину дана

06.08.2022. 21:46
1
ИЗВОР: rts.rs

Вукан Стоиљковић из Врања, за чије лијечење од спиналне мишићне атрофије су организоване бројне акције широм земље, добро је и данас пуни годину дана. У Будимпешти је са родитељима од средине маја, гдје је примио најскупљи лијек, золгенсму.

После борбе за прикупљање два и по милиона евра за терапију, Вукан и његови родитељи настављају борбу за излечење. Крајем маја малишан је примио золгенсму, услиједио је период опоравка, а због јачине терапије сада прима стероиде који му чувају органе.

- Вуки се опоравља лепо, сваки дан нас обрадује неком новом вештином или способношћу, тако да се искрено надамо да ће бити све боље и боље како време буде одмицало. Ми свакодневно вежбамо са њим колико нам услови дозвољавају. И даље смо у изолацији - каже Ивана, Вуканова мајка.

Видљиве су промјене, Вукан може да држи флашицу, узима играчке. Родитељи прате упутства љекара из клинике Бетешда у Будимпешти, гдје се лијечило још неколико беба из Србије од спиналне мишићне атрофије.

- Искористио бих ову прилику да се захвалим свима на неизмерној подршци, хвала вам добри људи што сте нам омогућили да нам син има срећно и безбрижно детињство. Исто тако бих апеловао свим трудницама и будућим мајкама да у породилишту Народни фронт тестирају своју децу на СМА - рекао је Вуканов тата Милош.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Joka 15.08.2022. 21:26
    Ljubavi draga srecan ti rodjendan, da si nam ziv, zdrav, srecan i dugovjecan.Neka te dragi Bog cuva zajedno sa tvojim roditeljima.
Повезане вијести
Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Са вјером у Веру – Одржано хуманитарно вече за нашу суграђанку (ФОТО) Са вјером у Веру – Одржано хуманитарно вече за нашу суграђанку (ФОТО)
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    21h 17m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    19h 31m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    17h 21m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    9h 46m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    20h 36m
    0