Mali Vukan napunio godinu dana

06.08.2022. 21:46
1
IZVOR: rts.rs

Vukan Stoiljković iz Vranja, za čije liječenje od spinalne mišićne atrofije su organizovane brojne akcije širom zemlje, dobro je i danas puni godinu dana. U Budimpešti je sa roditeljima od sredine maja, gdje je primio najskuplji lijek, zolgensmu.

Posle borbe za prikupljanje dva i po miliona evra za terapiju, Vukan i njegovi roditelji nastavljaju borbu za izlečenje. Krajem maja mališan je primio zolgensmu, uslijedio je period oporavka, a zbog jačine terapije sada prima steroide koji mu čuvaju organe.

- Vuki se oporavlja lepo, svaki dan nas obraduje nekom novom veštinom ili sposobnošću, tako da se iskreno nadamo da će biti sve bolje i bolje kako vreme bude odmicalo. Mi svakodnevno vežbamo sa njim koliko nam uslovi dozvoljavaju. I dalje smo u izolaciji - kaže Ivana, Vukanova majka.

Vidljive su promjene, Vukan može da drži flašicu, uzima igračke. Roditelji prate uputstva ljekara iz klinike Betešda u Budimpešti, gdje se liječilo još nekoliko beba iz Srbije od spinalne mišićne atrofije.

- Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svima na neizmernoj podršci, hvala vam dobri ljudi što ste nam omogućili da nam sin ima srećno i bezbrižno detinjstvo. Isto tako bih apelovao svim trudnicama i budućim majkama da u porodilištu Narodni front testiraju svoju decu na SMA - rekao je Vukanov tata Miloš.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Joka 15.08.2022. 21:26
  Ljubavi draga srecan ti rodjendan, da si nam ziv, zdrav, srecan i dugovjecan.Neka te dragi Bog cuva zajedno sa tvojim roditeljima.
Povezane vijesti
U Bratuncu održana humanitarna smotra veterana folklora U Bratuncu održana humanitarna smotra veterana folklora
"Ulični svirači" sakupili 1.250 KM za liječenje Marka Pavlovića "Ulični svirači" sakupili 1.250 KM za liječenje Marka Pavlovića
Za liječenje Anđele prikupljeno 6.600 KM Za liječenje Anđele prikupljeno 6.600 KM
Najčitanije
 • Prije 30 godina formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
  15h 49m
  0
 • U Sarajevu sin zapalio oca i pobjegao
  7h 3m
  0
 • Služen parastos za poginule borce Srpske garde Ilidža (FOTO)
  12h 47m
  0
 • Više od 200 učesnika na planinarskom sletu na Trebeviću
  9h 10m
  0
 • Zasluženo slavlje "Sokolova" u derbiju
  7h 17m
  0