Малишани послали поруке о очувању животне средине

29.04.2022. 19:39
0
ИЗВОР: srna.rs

Предшколске установе са подручја Пала организовале су данас на паљанском шеталишту тематски маскенбал "Здрава планета - здраво дијете" ради подизања свијести о значају очувања природе и животне средине.

Директор Дјечијег центра "Бубамара" Вања Југовић рекла је новинарима да је манифестација организована поводом обиљежавања 22. априла - Дана планете, коју нису могли тада да организују због лоших временских услова.

- Малишани су имали маштовите костиме, свака група је обучена на неки својствен начин и носили су транспаренте. Гледали смо да укажемо на све оно о чему дјеца треба да поведу рачуна, односно да очувају своју животну средину - истакла је Југовићева.

Она је навела да су данас на шеталишту, осим вртића "Бубамара", била и дјеца из предшколских установа "Цврчак", "Бамби", као и Едукативни центар "Биг Бен", с циљем да пробуде свијест код младих, али и одраслих о значају очувања здраве планете, чисте околине, како за здравље дјеце, тако и човјека.

Југовићева наводи да су сви заједно прошетали до Саборног храма Светог архангела Гаврила те на шеталишту имали заједничку кореографију.

Према њеним ријечима, у вртићу "Бубамара" користе сваку прилику да дјецу науче основним нормама понашања према природи, биљном и животињском свијету које их окружује, јер једно дијете научено од малена, водиће рачуна о здравој животној средини.

Директор Дјечијег клуба "Цврчак" Ивана Савић каже да је наступало око 60 малишана подијељених у двије групе, да су се дуже вријеме припремали за ову манифестацију, коју сваке године обиљежавају.

Она истиче да је манифестација веома важна како би дјеци у овом узрасту приближили очување планете Земље и како би они када порасту постали можда и еколози и знали да цијене и штите животну средину.

Коментари 0
Повезане вијести
Дани руских филмова за дјецу "Бајке дјетињства" у Палама Дани руских филмова за дјецу "Бајке дјетињства" у Палама
Вечерас дјечије музичко такмичење "Ритам Европе" у Палама Вечерас дјечије музичко такмичење "Ритам Европе" у Палама
У судару учествовала четири возила, заустављен саобраћај У судару учествовала четири возила, заустављен саобраћај
Најчитаније
  • Хавана - торта над тортама
    12h 32m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 KM
    8h 49m
    0
  • Заборављени коријени: Манастир Липље - Теслић (ВИДЕО)
    11h 40m
    0
  • Источна Илиџа: Округли сто о насиљу - Потребно строго санкционисати насилнике
    5h 26m
    1
  • Данас откривање и освештање споменика “Бели анђео” у Источном Новом Сарајеву
    12h 30m
    0