Малољетни мигранти описују тортуру хрватске полиције

31.08.2019. 18:46
0
ИЗВОР: Срна

Двојица малољетних миграната из Авганистана изјавила су да су их хрватски гранични полицајци тукли, мучили, одузели новац и поломили мобилне телефоне.

Петнаестогодишњи Авганистанац чији су иницијали Ш.Б. рекао је да су му на хрватској граници намјерно поломили мобилни телефон и одузели 600 евра, које нису вратили.

– Почели су да ме туку, излазили су из кола и тукли су нас наизменично. Када бих покушао да заштитим главу тукли су ме по ребрима, грудима и леђима. Када бих штитио ноге, тукли су ме по глави, а поломили су ми једно ребро – испричао је малољетни мигрант из Авганистана.

Његовом другу, шеснаестогодишњем Ш.Х, поломили су мобилни телеви и одузели 700 евра, али је прошао још горе, преноси Радио-телевизија Србије.

– Одвели су ме у полицијску станицу, у мрачну собу, натјерали ме да се потпуно скинем, тукли су ме и вукли за косу. Пустили су воду у собу и мучили ме електрошоковима, извели ме ван голог на сунце, а онда су ме вратили у собу и поново тукли – каже Ш.Х.

У Комесаријату за избјеглице и миграције у Србији кажу како често имају ситуацију да им често долазе дјеца, као и повријеђени људи, који су малтрертирани, пребијани.

Коментари 0
Повезане вијести
Објављене препоруке и упутства за особе које прелазе границу Хрватске Објављене препоруке и упутства за особе које прелазе границу Хрватске
Бајкери одустали од великог протеста на границама Бајкери одустали од великог протеста на границама
У тучи малољетних миграната један убијен, двојица повријеђена У тучи малољетних миграната један убијен, двојица повријеђена
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 15m
    0
  • Слани мафини
    13h 36m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 31m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 25m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 54m
    0