Малољетник који је јахтом усмртио полицајку у Будви, брани се са слободе

12.08.2020. 08:44
0
ИЗВОР: srpskainfo

Београђанин М.С. (17), који је 11. јула изазвао поморску несрећу на отвореном мору код Будве, у којој је погинула полицајка Маја Шљиванчанин (31), а повријеђен њен вјереник Владан Станишић, у даљем поступку ће се бранити са слободе.

Овакву одлуку донио је данас которски Основни суд, прихватајући јемство које је понудила малољетникова породица, а која се састоји од некретнина у Будви.

– Овај суд је донио рјешење којим је прихватио понуђено јемство, односно уписивање хипотеке у вриједности од 331.450 евра на стан и гаражу у Будви, власништво оца осумњиченог малољетника. Истим рјешењем њему је одређена и мјера забране напуштања боравишта општине Будва – изјавио је за "Новости" судија Шпиро Павићевић, додајући да на ово рјешење странке имају право жалбе у року од три дана.

Поморска несрећа догодила се 11. јула око 14 часова, али до данас није званично саопштено да ли је М.С. имао дозволу за управљање јахтом и ко је њен власник. Јахта, којом је, како се тврди управљао малољетник, ударила је у барку у којој су били Маја Шљиванчанин и Владан Станишић. Оба пловила су се кретала од острва Свети Никола према Јазу. Након судара, барка је потонула, а Маја је преминула на мјесту судара.

Почетак суђења заказан је за 26. август, али ће оно бити затворено за јавност, пошто је ријеч о малољетном оптуженом. На терет му се ставља тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац! Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    3h 6m
    6
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 2m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    20h 47m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    17h 46m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    18h 58m
    0