Мандић скројио побједу против Текстилца

15.05.2021. 19:37
0
ИЗВОР: Sportdc.net

Фудбалери Славије су на свом терену у 28. колу Прве лиге Републике Српске савладали Текстилац са 3:2 и тако серију непоражености продужили на седам утакмица.

Од почетка утакмице Славија је кренула агресивно ка голу гостију и шансе су се пред голом Младена Милиошевића само редале. Већ у 50. секунди у шанси је Амер Дрљевић, голман Милошевић брани. Одмах након тога пријети и Адел Ајкунић, лопта одлази поред гола.

Шеста минута доноси добар покушај Николе Бјелоша након доброг додавања Мандића, Милошевић брани, а онда слиједи и покушај Стефана Арбиње којег такођер брани сигурни голман Текстилца.

У 13. минуту Владан Мандић шутира, а голман Мандић избацује у корнер. Незадовољан је био тренер гостију Миле Лазаревић како се одвијају ствари на терену, сугерисао је стално својим играчима на ситуације, покушавао да их раздрма, али то није донијело неки помак на терену. Славија до водећег поготка стиже у 25. минуту утакмице. Био је то аут на десној страни, искомбиновали су Бојанић и Ајкунић, овај први је фантастично центрирао, а Владан Мандић још љепше главом у паду погодио за 1:0.

Пет минута касније још једна сјајна шанса за Соколове. Горан Поповић је остао заборављен на скоку, али је шутирао преко гола.

Двије најбоље шансе за Текстилац имао је Милош Перовић. Прво је побјегао одбрани Славије, али је изгубио снагу, послао је нешто између шута и додавања и лопта је завршила у гол ауту. У 38. минути са голом га спаја Лазар Бабић. Везњак Славије није примјетио Перовића, кренуо је да врати голману, пресјекао је то Перовић, али у шут улијећу двојица дефанзиваца Соколова и спријечавају најгоре.

Друго полувријеме креће поготком. Играла се 49. минута утакмице када је Славија добила један прекид искоса са десне стране на више од 30 метара. Адел Ајкунић је убацио, лопта је прелетјела свију, голман Младен Милошевић је слабо реаговао, а то користи Амер Дрљевић и погађа за 2:0.

Након тога утакмица се мало умирила и практично из ничега Текстилац долази до гола. Била је то 60. минута утакмице, Саша Ђуричић је послао дијагоналу према Стефану Дујаковићу, он се изборио за простор за центаршут, пребацио је одбрану Славије и пронашао усамљеног Алексу Стајића, који се извукао штоперима и главом погодио гол неможног Стефана Стевановића за 2:1.

Славија покушава након тога да врати два гола предности. Прво је пријетио Стефан Арбиња након што му се одбила лопта, Милошевић сигурно хвата, да би потом Адел Ајкунић био у соло продору, лопта одлази тик поред гола

У 70. минути шут је поново опробао Никола Бјелош. Из слободног ударца са тридесетак метара је топовски шутирао, лопта одлази преко гола. Што није успјела тада Славија је успјела шест минута касније.  Адел Ајкунић је са десне стране убацио, Стефан Арбиња је сјајно главом вратио лопту за Владана Мандића који главом погађа за 3:1.

Послије десетак минута нешто мирније игре и контроле утакмице од стране Славије, сјевнула је контра на другој страни коју рјешава Милош Чудић и погађа за 3:2.

До краја утакмице није било више превише узбуђења, Славија је привела утакмицу крају и стигла до побједе, десете ове сезоне.

 

СЛАВИЈА – ТЕКСТИЛАЦ 3:2 (1:0)

СРЦ „Славија“

Без присуства публике

Судија: Вања Ајдер (Бања Лука)

Стријелци: 1:0 Мандић 25, 2:0 Дрљевић 49, 2:1 Стајић 60, 3:1 Мандић 76, 3:2 Чудић 86

Жути картони: Л.Бабић (Славија), Ђуричић, Рељић ( Текстилац)

СЛАВИЈА: Стевановић, Бабан, Поповић, Бабић, Арбиња (од 85. Асентић), Дрљевић, Перовић, Ајкунић (од 90. Авдаловић), Н. Бјелош (од 80. Шћепановић), Бојанић, Мандић (од 90. Богучанин) Тренер: Бојан Регоје

ТЕКСТИЛАЦ: Милошевић, Ђекић, Вугдалић, Ђуричић, Стајић, Перовић, Рељић (од 63. Дуспара), Ћорић (од 46. Ајковић), Несторовић (од 46. Бубања), Дујаковић (од 63. Чудић), Дубачкић  Тренер: Миле Лазаревић

Коментари 0
Повезане вијести
Станић: Задовољство је поново бити у Славији Станић: Задовољство је поново бити у Славији
Славија на крилима Ерића и Гојковића до три важна бода Славија на крилима Ерића и Гојковића до три важна бода
Реми у Источном Сарајеву: Жељезничар имао побједу у рукама, па сачувао бод Реми у Источном Сарајеву: Жељезничар имао побједу у рукама, па сачувао бод
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    16h 4m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    19h 28m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    14h 57m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    6h 34m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    6h 15m
    0