Марихуану узгајали за лијечење рака

07.10.2019. 09:38
1
ИЗВОР: Глас Српске

Оптужени Неђељко Пајић (56) и његови синови Младен (31) и Владан (34) из Бањалуке узгајали су марихуану како би произвели од ње уље које су користили као лијек за болесног члана породице, речено је на почетку суђења у бањалучком Окружном суду.

Свједок тужилаштва и супруга оптуженог Владана, Дијана Пајић, казала је да болује од рака и да је користила уље од канабиса које јој је давао дјевер Младен.

- Прво ми је донио уље које му је дао друг чија је мајка била болесна, а касније смо куповали. Послије неког времена Младен ми је рекао да он то производи. Не знам како је то радио, али знам да у томе није могао да учествује Владан, јер је стално радио или је чувао нашу дјецу - рекла је Дијана Пајић.

Истакла је да након хапшења супруга, дјевера и свекра није ни знала зашто их је полиција одвела.

- Касније сам прочитала у новинама и видјела зашто их терете. Полиција је била код нас у кући у Бањалуци и није пронашла уље које сам користила. Касније сам по савјету адвоката бочицу уља предала у суд. За себе сам оставила малу количину да користим као лијек - казала је Пајићева.

Према њеним ријечима, уље од канабиса много јој је помогло у лијечењу и сваки пут када би га узела, осјетила би побољшање.

Оца и синове Пајиће бањалучко Окружно тужилаштво терети да су узгајали наркотике од јануара до 10. септембра прошле године, када су откривени.

Према оптужници, они су плантажу марихуане засадили у засеоку Лусићи у Стричићима недалеко од локалног пута. Укупно су засадили 132 стабљике индијске конопље које су добро биле скривене шумом.

Претресом куће Пајића пронађено је 69,9 грама марихуане. Тужилаштво терети Пајиће за неовлашћену производњу и промет опојних дрога. Пајићи су ухапшени у акцији “Хед” 10. септембра прошле године, а откривени су оперативним радом полиције на терену.

- Полиција је дошла до сазнања да се они баве узгојем наркотика, па им је припремљена сачекуша. Неђељко је довезао синове у близину плантаже и они су из аута узели канистере с водом и кренули да залијевају биљке. Тада су ухапшени на дјелу - казао је  извор близак истрази.

Појаснио је да је плантажа марихуане била скривена и никако се није могла примијетити, осим ако би неко на њу наишао.

Одбрана

Адвокати оптужених Пајића, Јадранка Ивановић и Јасминка Јовишевић, кажу да нема доказа да су њихови брањеници дрогу производили ради продаје.

- Они нису дилери, нити било каква криминална група. Никоме нису продали ни пола грама марихуане. Ријеч је о производњи у хуманитарне сврхе - казала је Ивановићева.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Jadranko 07.10.2019. 14:49
    Dokle ćete oboljele od raka ubijati kemoterapijom dok branite korištenje i uzgoj kanabisa koji je daleko uspjesniji u liječenju ove opake bolesti. Pola svijeta odobrava kanabis za medicinsku upotrebu ne samo protiv raka nego i mnogo drugih bolesti.
Повезане вијести
У коферу носио 21 килограм марихуане У коферу носио 21 килограм марихуане
Пад производње и раст минималца подијелили отказе Пад производње и раст минималца подијелили отказе
У јануару већа производња крављег сира, павлаке, маслаца У јануару већа производња крављег сира, павлаке, маслаца
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    3h 16m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    20h 59m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    15h 16m
    5
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    22h 14m
    0
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    22h 50m
    0