Марија Ана Милинковић - Како је деветнаестогодишњакиња освојила Милано (ФОТО/ВИДЕО)

07.05.2024. 08:11
0
ИЗВОР: DM Management

Полусезона из снова за Марију Ану Милинковић у италијанском гиганту Интеру из Милана. Паљанка је од доласка у Интер просто незаменљива у тиму Рите Гуарино и апсолутно је играчица од највећег повјерења.

Од доласка у клуб и чувеног дебија у Фиренци када је постигла и гол из једанаесерца, одмах је заузела своје мјесто и одиграла као стартер свих 10 првенставених утакмица.

Слика

Видео: Inter

- Иако Интер има увијек највеће амбиције, сви ми у клубу смо презадовољни са Маријом, њеним играма и понашањем. Феноменалан је начин како се уклопила и адаптирала на стандарде италијанске лиге и од ње очекујемо све боље и боље партије. Са нестрпљењем очекујемо нову сезону када ћемо сигуран сам бити претендент за освајање титуле у италијанском првенству - убијеђен је директор Интера Леонардо Бономи.

Слика

Фото: Inter

У само три мјесеца од доласка у Милано, Марија је израсла у играчицу о којој се прича у Европи, и која тренутно на својим плећима носи велики Интер. У утакмици овог викенда против шампиона Роме на гостовању у Риму, Милинковић је бриљирила на средини терена, а забиљежила је и асистенцију за гол Лине Магул.

Видео: DM Management

- Марија показује висок ниво зрелости за тако младу играчицу од деветнаест година, што није тако уобичајено. Уклопила се идеално у екипу, сви јој вјерујемо како ми у стручном штабу тако и саме дјевојке на терену. Њеним доласком добили смо много тога што нам је недостајало на почетку сезоне, тако да нас не чуде све боље игре цијеле екипе како сезона одмиче - хвала своју фудбалерку тренерица Рита Гуарино.

Марија Милинковић је апсолутно најбоља фудбалерка треће декаде 21. вијека Босне и Херцеговине. Наиме већ је три пута узастопно изабрана за најбољу фудбалерку БиХ, а по свему судећи неће бити ни дилеме у избору за најбољу у сезони 2023/24.

Коментари 0
Повезане вијести
Реми Фамоса и Алфа Модриче Реми Фамоса и Алфа Модриче
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    16h 33m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    22h 6m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    22h 58m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    2h 6m
    0
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    23h 3m
    0