Marija Ana Milinković - Kako je devetnaestogodišnjakinja osvojila Milano (FOTO/VIDEO)

07.05.2024. 08:11
0
IZVOR: DM Management

Polusezona iz snova za Mariju Anu Milinković u italijanskom gigantu Interu iz Milana. Paljanka je od dolaska u Inter prosto nezamenljiva u timu Rite Guarino i apsolutno je igračica od najvećeg povjerenja.

Od dolaska u klub i čuvenog debija u Firenci kada je postigla i gol iz jedanaeserca, odmah je zauzela svoje mjesto i odigrala kao starter svih 10 prvenstavenih utakmica.

Slika

Video: Inter

- Iako Inter ima uvijek najveće ambicije, svi mi u klubu smo prezadovoljni sa Marijom, njenim igrama i ponašanjem. Fenomenalan je način kako se uklopila i adaptirala na standarde italijanske lige i od nje očekujemo sve bolje i bolje partije. Sa nestrpljenjem očekujemo novu sezonu kada ćemo siguran sam biti pretendent za osvajanje titule u italijanskom prvenstvu - ubijeđen je direktor Intera Leonardo Bonomi.

Slika

Foto: Inter

U samo tri mjeseca od dolaska u Milano, Marija je izrasla u igračicu o kojoj se priča u Evropi, i koja trenutno na svojim plećima nosi veliki Inter. U utakmici ovog vikenda protiv šampiona Rome na gostovanju u Rimu, Milinković je briljirila na sredini terena, a zabilježila je i asistenciju za gol Line Magul.

Video: DM Management

- Marija pokazuje visok nivo zrelosti za tako mladu igračicu od devetnaest godina, što nije tako uobičajeno. Uklopila se idealno u ekipu, svi joj vjerujemo kako mi u stručnom štabu tako i same djevojke na terenu. Njenim dolaskom dobili smo mnogo toga što nam je nedostajalo na početku sezone, tako da nas ne čude sve bolje igre cijele ekipe kako sezona odmiče - hvala svoju fudbalerku trenerica Rita Guarino.

Marija Milinković je apsolutno najbolja fudbalerka treće dekade 21. vijeka Bosne i Hercegovine. Naime već je tri puta uzastopno izabrana za najbolju fudbalerku BiH, a po svemu sudeći neće biti ni dileme u izboru za najbolju u sezoni 2023/24.

Komentari 0
Povezane vijesti
Remi Famosa i Alfa Modriče Remi Famosa i Alfa Modriče
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    19h 5m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    4h 38m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    19h 15m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    4h 44m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    4h 42m
    0