Марија Мочевић и Теодора Марковић ученице генерације Средње школе „28. јуни“

26.05.2023. 17:48
0
ИЗВОР: katera.news

Марија Мочевић и Теодора Марковић проглашене су за ученице генерације 2022/2023 Средње школе 28.јуни.

Како су сапштили из ове школе, Теодора је ученица генерације у категорији IV степена, а Марија III степена.

Марија Мочевић рођена је 18. јула 2004. године у Касиндолу. Завршила је Основну школу „Алекса Шантић“ у Војковићима. Након основне школе уписала је Средњу школу „28. јуни“ гдје се, у оквиру струке Остале дјелатности, образује за занимање фризер.

Марија је континуирано од првог до трећег разреда постизала одличан успјех и имала примјерно владање,а учествовала је и у спортским такмичењима фудбала и рукомета.

средњошколско образовање је, како каже Марија, утицало на изградњу њенеличности, те је стекла самопоуздање, радне навике и, оно најважније, како бити човјек.

- Имам свој став и циљ, трудим се да свакодневно будем најбоља верзија себе. Част ми је и задовољство што сам завршила управо Средњу школу „28. јуни“, занимање фризер, и што сам изабрана за ученика генерације. Надам се да ћу и у даљем раду постизати успјехе и да ће се моје жеље и циљеви остваривати и у будућности - поручила је Марија.

Теодора Марковић је рођена 4. маја 2004. године. Одрасла је у Палама гдје је завршила Основну школу „Србија“ у којој је била ученик генерације и вуковац, што јој је, како каже, итекако дало подстрека за успјехе које је постизала у средњој школи.

 Од награда које је освојила Теодора издваја „Змијанче“, републичку награду за литерарни рад, за коју је, како каже, захвална разредници Радомирки Лаловић.

Након основне школе одлучила је да промијени средину, те уписује Средњу школу „28. јуни“ гдје се образовала за занимање техничар информационих технологија.

- Уз помоћ професора који су посвећено приближавали стручне предмете и које сам много завољела постигла сам одличан успјех са највећим просјеком кроз све четири године школовања. Школа ми је пружила могућност да се бавим и спортским активностима и да не запоставим своју љубав према писању, за шта сам захвална професорици Драгани Мандрапи. Несебичну подршку ми је  пружала и  разредница  Ана Савић. Средњу школу ћу памтити као најљепши период у животу до сада препуном успјеха, пројеката, открићем неформалног образовања, али и неуспјесима који су ме научили да сваки неуспјех могу да  претворим у највећи успјех. Ипак, највећу захвалност дугујем родитељима Далибору и Јелени, брату Павлу и осталој породици који сада могу да буду поносни, а то је мој начин да им кажем хвала - истиче Теодора.

Теодора ће образовање наставити на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву гдје се нада да ће наставити да ниже успјехе као што је то чинила и до сада, те се трудити се да ти успјеси буду још већи.

Коментари 0
Повезане вијести
Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду Филм наше суграђанке најбољи кратки документарац фестивала у Београду
На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    22h 36m
    6
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    1h 51m
    0
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    4h 37m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    7h 17m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    4h 10m
    1