Marija Močević i Teodora Marković učenice generacije Srednje škole „28. juni“

26.05.2023. 17:48
0
IZVOR: katera.news

Marija Močević i Teodora Marković proglašene su za učenice generacije 2022/2023 Srednje škole 28.juni.

Kako su sapštili iz ove škole, Teodora je učenica generacije u kategoriji IV stepena, a Marija III stepena.

Marija Močević rođena je 18. jula 2004. godine u Kasindolu. Završila je Osnovnu školu „Aleksa Šantić“ u Vojkovićima. Nakon osnovne škole upisala je Srednju školu „28. juni“ gdje se, u okviru struke Ostale djelatnosti, obrazuje za zanimanje frizer.

Marija je kontinuirano od prvog do trećeg razreda postizala odličan uspjeh i imala primjerno vladanje,a učestvovala je i u sportskim takmičenjima fudbala i rukometa.

srednjoškolsko obrazovanje je, kako kaže Marija, uticalo na izgradnju njeneličnosti, te je stekla samopouzdanje, radne navike i, ono najvažnije, kako biti čovjek.

- Imam svoj stav i cilj, trudim se da svakodnevno budem najbolja verzija sebe. Čast mi je i zadovoljstvo što sam završila upravo Srednju školu „28. juni“, zanimanje frizer, i što sam izabrana za učenika generacije. Nadam se da ću i u daljem radu postizati uspjehe i da će se moje želje i ciljevi ostvarivati i u budućnosti - poručila je Marija.

Teodora Marković je rođena 4. maja 2004. godine. Odrasla je u Palama gdje je završila Osnovnu školu „Srbija“ u kojoj je bila učenik generacije i vukovac, što joj je, kako kaže, itekako dalo podstreka za uspjehe koje je postizala u srednjoj školi.

 Od nagrada koje je osvojila Teodora izdvaja „Zmijanče“, republičku nagradu za literarni rad, za koju je, kako kaže, zahvalna razrednici Radomirki Lalović.

Nakon osnovne škole odlučila je da promijeni sredinu, te upisuje Srednju školu „28. juni“ gdje se obrazovala za zanimanje tehničar informacionih tehnologija.

- Uz pomoć profesora koji su posvećeno približavali stručne predmete i koje sam mnogo zavoljela postigla sam odličan uspjeh sa najvećim prosjekom kroz sve četiri godine školovanja. Škola mi je pružila mogućnost da se bavim i sportskim aktivnostima i da ne zapostavim svoju ljubav prema pisanju, za šta sam zahvalna profesorici Dragani Mandrapi. Nesebičnu podršku mi je  pružala i  razrednica  Ana Savić. Srednju školu ću pamtiti kao najljepši period u životu do sada prepunom uspjeha, projekata, otkrićem neformalnog obrazovanja, ali i neuspjesima koji su me naučili da svaki neuspjeh mogu da  pretvorim u najveći uspjeh. Ipak, najveću zahvalnost dugujem roditeljima Daliboru i Jeleni, bratu Pavlu i ostaloj porodici koji sada mogu da budu ponosni, a to je moj način da im kažem hvala - ističe Teodora.

Teodora će obrazovanje nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu gdje se nada da će nastaviti da niže uspjehe kao što je to činila i do sada, te se truditi se da ti uspjesi budu još veći.

Komentari 0
Povezane vijesti
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Danas Vaskršnji bazar srednjoškolaca u Istočnom Sarajevu Danas Vaskršnji bazar srednjoškolaca u Istočnom Sarajevu
U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO) U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
Najčitanije
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    23h 19m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    2h 12m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    9h 18m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    7h 45m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    9h 37m
    0