Маријана Шеховац чврсто повезана са Игманом

18.05.2021. 11:04
0
ИЗВОР: sportdc.net

Маријана Шеховац већ годинама спада у ред најбољих кошаркашица Игмана из Источне Илиџе.

Статистичке колоне су јој значајно попуњене на свакој утакмици, а својим играма је допринијела да екипа из Источног Сарајева и наредне године наступа у елитном кошаркашком рангу БиХ.

У разговору за портал sportdc.net Маријана истиче да и поред чињенице да је обезбијеђен опстанак, утисак о сезони је могао бити и знатно бољи.

- Иако смо осигурали опстанак у Премијер лиги, не можемо рећи да смо задовољни сезоном која је иза нас. Сматрам да смо се требали наћи пар мјеста више на табели. Имали смо неколико утакмица изгубљених са минималном разликом, које нисмо смјели испустити. Емотивно, много исцрпљујућа сезона, надам се да ће наредна бити доста боља, рекла је на почетку разговора Маријана Шеховац, па се надовезала на свој лични учинак.

- Било је добрих и лоших утакмица, али мислим да сам својом игром ове сезоне допринијела екипи више у односу на претходну.

Игман је био хендикепиран ову сезону јер због пандемије коронавируса клубови нису могли да играју у школским дворанама. Тако су тренирали у својој малој школској дворани у Касиндолу, али умјесто у дворани ОШ "Алекса Шантић" у Војковићима своје утакмице су одигравали на другим мјестима, у другим општинама, па чак и ентитету.

- Тренирати у малој дворани у Касиндолу која не испуњава услове за сениорске утакмице а играти сваку домаћу утакмицу у другој дворани, један је од проблема са којим се сусрећемо сваке године. Шалимо се на рачун да смо имали више утакмица у СД “Обилићево“у Бањалуци него у Источном Сарајеву. То што смо играле у градовима који су нам поприлично близу је чак и добро, с обзиром на то да је мушка сениорска екипа једну „домаћу“утакмицу играла чак и у Вишеграду. Нове околности изазване Covid-ом 19 су утицале на све клубове у лиги, тако да смо се сви морали привикнути на исте. Наредна сезона би нам била трећа година како играмо Премијер лигу БиХ, па се надамо мало већој подршци од стране града Источно Сарајево, коју и достојно представљамо у елитном такмичењу.

Слика

Маријана је дијете Игмана и читаву своју каријеру провела је у овом клубу. С обзиром на то да пружа фантастичне утакмице годинама, право је чудо да се није обрела у неком од водећих клубова БиХ или региона, али она говори и због чега је то тако.

- Тако је, своје прве кошаркашке кораке сам научила у Игману. Много је лијепих успомена које ме вежу за овај клуб. Било је позива. Посљедња понуда је била од клуба који игра WABA лигу. Међутим, стицајем околности нисам отишла. У том моменту сам била завршна година факултета коју сам ставила као пиоритет и одлучила да останем у Сарајеву.  Овдје сам на домаћем терену, задовољна свим условима. Мислим да оно што нуде други клубови ми не може замијенити оно чега бих се морала одрећи одласком.

Паралелно са играчком каријером, али и свим приватним обавезама и пословима, Маријана је и тренер у омладинском погону Игмана, те млађе нараштаје учи кошарци.

- Можемо се похвалити великим бројем чланова у омладинском погодну, што може мало који клуб у БиХ. Дјечаци, којих је преко 60, су за сада доминантнији, међутим доста је талентованих дјевојчица, тако да се не бринемо за будућност клуба. Полазника школе кошарке, и дјечака и дјевојчица, је све више. Све селекције су такмичарске, гдје сваке седмице играју како лигашке, тако и пријатељске утакмице. Такође, мушки сениорски састав ће наредне сезоне  наступати са момцима из кадетске и јуниорске селекције, гдје ће се афирмисати као играчи. Што се тиче женске кошарке, располажемо са свим селекцијама. Ове године поред такмичења на нивоу Републике Српске, дјевојке се такмиче и у ЖОЛ као и Развојној Лиги БиХ. Што се тиче активности ван БиХ, због ситуације са Covid-om 19, нећемо бити у могућности наступати на турнирима у Француској и Аустрији као претходних година, па је на љето планиран одлазак на турнир у Крагујевац, турнир „Ја сам кошаркашица“ као и на камп “Србија те зове 2021“, а надамо се да ће и ове године дјевојке добити позиве од селектора репрезентације БиХ. Млађе чланице сениорског тима су наступале и за други клуб, који игра А1 лигу ФБиХ. Ове активности су од великог значаја за њихов развој, обзиром да ће и наредне сезоне имати своју улогу у сениорском тиму.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“ Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    4h 47m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    13h 39m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    7h 30m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    11h 15m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    9h 16m
    0